Life&style
Trik kako ubrzati zagrijavanje pećnice

Uz ovaj brz i jednostavan trik zagrijat ćeš svoju pećnicu za pola uobičajenog vremena

  • Spravljanje domaćih peciva, brzih i finih kolača te raznih torti hobi je i velika ljubav mnogih „domaćih kuhara“
  • Međutim, jedan dosadan korak pri tome je čekanje da se pećnica ravnomjerno zagrije, što može izgledati kao vječnost kad žudimo za nečim slatkim 
  • Srećom, naišli smo na trik kako brzo zagrijati pećnicu 

Rachel Fairbank podijelila je na Internetu jednostavan savjet za zagrijavanje pećnice u trenu koji će mnoge ostaviti zaprepaštenima jednostavnošću na najbolji mogući način. Naime, predlaže uključivanje pećnice na najviši stupanj na tri do pet minuta prije nego pećnicu postaviš na željenu temperaturu zagrijavanja. To će puno brže zagrijati pećnicu, dopuštajući joj da postigne idealnu temperaturu za osjetno manje vremena nego inače.

via GIPHY

Budući da se pećnica počinje hladiti i mora postupno dostizati zadanu temperaturu, često ćeš morati čekati 15 do 20 minuta da se pećnica zagrije, ovisno o marki i modelu. Međutim, ovaj zgodan korak štedi ti dodatnih pet do 10 minuta, što je osobito korisno za one večeri kada pokušavaš što je brže moguće staviti večeru na stol nakon užurbanog radnog dana.

Možda vas zanima Oprez! Ovih 5 stvari nikada nemoj stavljati u pećnicu, može biti jako opasno Rubrika Life&style Life&style

Dakle, ako ostaviš pećnicu da radi na maksimalnoj temperaturi  četiri minute prije nego što je isključiš, a zatim pećnicu uključiš na 200 stupnjeva, zagrijavanje obično traje samo devet minuta, a to je polovica onoga što obično treba kad se pećnica namjesti na bilo koju temperaturu.

Ovaj jednostavni trik čini proces stvaranja ukusnih pečenih recepata poput pečenog krumpira i čokoladnog kolača mnogo bržim!

via GIPHY

Možda vas zanima Znamo trik kako da se hrana u mikrovalnoj pećnici ravnomjerno zagrije Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • markiz

    Jel ovo zajebancija ili što? U drugim vijestima, ako vozite brže, u kraćem roku ćete stići do odredišta :)