- Izvana toplo, iznutra još uvijek hladno. Ili... pola ručka zagrijano, pola nije
- Ovaj tipični problem kod zagrijavanja hrane u mikrovalnoj pećnici sada je stvar prošlosti
- Otkrit ćemo ti kako ćeš jednakomjerno ugrijati hranu u mikrovalki
Vjerojatno ti je poznato ovo: uzmeš iz hladnjaka tjesteninu ili neko drugo jelo od prethodnog dana kako bi ga zagrijala u mikrovalnoj pećnici, ali na kraju je hrana izvana vruća, a iznutra još uvijek hladna. Zašto je to tako?
Ovako će se toplina ravnomjerno rasporediti
Razlog za to su elektromagnetski valovi koji često imaju samo mali domet. Lako mogu doći do ruba tanjura, ali rijetko do sredine tanjura. Zbog ravnomjerne raspodjele topline, preporučljivo je hranu, kao što je ostatak riže ili tjestenine, staviti na vanjsku stranu tanjura i oblikovati neku vrstu „prstena“ tako da središte tanjura ostane prazno.
Ne bacaj hranu! Ovo su najbolji trikovi za podgrijavanje svih mogućih namirnica
Savjet: kako se tjestenina ne bi presušila u mikrovalnoj pećnici, dodaj žlicu maslinova ulja. Za rižu se preporučuje dodati malo vode.
Maja Šuput u svom prvom javnom nastupu nakon poroda za novi broj miss7 magazina otkriva otkud je došla ideja da se sin zove Bloom
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.