Life&style

Umjetničko djelo koje slavi očinstvo: U Slavonskom Brodu postavljena prekrasna skulptura oca i sina

  • Uistinu predivan kip oca i sina u zajedničkoj igri djelo je poznatog akademskog kipara Tomislava Kršnjavi
  • Posebna zanimljivost je i sama lokacija u Slavonskom Brodu na koju je postavljen
  • Skulptura se može promati i kroz preneseno značenje kao oca koji je uvijek potpora za svoje dijete

"Svaki čovjek može biti otac, samo oni posebni mogu biti tate" - poznata je izjava s kojom se sigurno mogu složiti svi koji su imali, ili imaju tu sreću da još imaju, brižnog oca koji je bio oslonac, podrška i zaštitnik svome djetetu. Koji je bio tu da nas uči voziti biciklu i brisati suze kada s nje padnemo. Posebna je to veza između oca i djeteta, a upravo njoj u čast, u Slavonskom Brodu postavljena je posebna skupltura koja slavi očinstvo.

Možda vas zanima U tunelu Grič osvanula je inspirativna umjetnička instalacija 'Pupoljci' zbog koje će se mnogi zamisliti Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Ivica Galovic/PIXSELL Ivica Galovic/PIXSELL Skulptura Otac i sin u Slavonskom Brodu

U Ulici Petra Krešimira IV, lokalcima poznata i kao 'Široka ulica' postavljena je skulptura oca i sina u zajedničkoj igri. Kip nosi naziv 'Otac i sin', a ovaj predivni spomenik obitelji, izradio je akademski kipar Tomislav Kršnjavi čije skulpture krase brojne javne, a posebno sakralne prostore. 

Mirisne svijeće domaćeg brenda produžit će ljeto i u dom unijeti mirise Hvara, Raba, Lokruma

Kip je postavljen ispod starog jasena koje se proteže preko šetnice. Kip oca koji u snažnim rukama drži svoga sina koji drži zmaja čini se da ima i praktičnu stranu jer služi i kao potpora debeloj grani starog stabla. Možemo ovo promatrati i kroz preneseno značenje gdje je otac uvijek tu kao podrška i potpora svome sinu.

 | Autor: Ivica Galovic/PIXSELL Ivica Galovic/PIXSELL

Izgradnju i postavljanje kipa financirao je Grad, a bakrena skulptura je spomenik stanovnicima Slavonskog Broda, ali i svim posjetiteljima koji se nađu u šetnji poznatom gradskom ulicom. 

 

Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Komentari 0