Life&style

U tunelu Grič osvanula je inspirativna umjetnička instalacija 'Pupoljci' zbog koje će se mnogi zamisliti

  • U sklopu novog projekta UpArt, u tunelu Grič niknula je umjetnička instalacija Pupoljci
  • Iza projekta stoji autorski tim skoji čine  Ana Mikin i Jelena Petric
  • UpArt je zamišljen kao projekt održive umjetnosti u javnom prostoru, a zanimljiva intervencija u tunelu Grič može se pogledati do 25. rujna

Volimo kada nas u tunelu Grič dočeka neka nova, zanimljiva izložba koja šetnju ispod Gornjega grada učini još zanimljivijom. U sklopu novog projekta UpArt, ovoga puta je u tunelu Grič osvanula umjetnička instalacija Pupoljci. Ova umjetnička intervencija poziva prolaznike na promišljanje o ponovnoj kreativnoj uporabi predmeta.

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell

Možda vas zanima Umjetnički projekt iznenađenja: Neobična šetnja umjetničkom stranom Zagreba Rubrika Life&style Life&style

Riječ je o prvoj u nizu intervencija u javnom prostoru kojima će UpArt istraživati ekološki pristup u umjetnosti, a predstavlja se kao dio umjetničke platforme Artupunktura u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba. Rad je inspiriran motivima i organskim oblicima iz prirode koju zajednički težimo očuvati, dok je s druge strane u potpunosti izrađen od otpadnih predmeta kojima ju svakodnevno opterećujemo.

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell

UpArt je zamišljen kao projekt održive umjetnosti u javnom prostoru koji kroz umjetničke instalacije, s fokusom na recikliranje i upcycling predmeta, progovara o temama koje povezuju potrošnju, transformaciju i okoliš.

Ovo je 10 najljepših dvoraca u Europi: Impresivna bivša kraljevstva koja ostavljaju bez daha

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell

Instalacija, nastala isključivo od odbačenih plastičnih vrećica i cerada te neupotrebljivih kišobrana, ujedno pruža osvrt na potrošačko društvo te preispituje održivost i ekološki utjecaj vlastitih potrošačkih navika u svakodnevnom životu, ali i samog umjetničkog procesa. Autorski tim iza ovog projekta čine Ana Mikin, koja stoji iza niza kulturno-turističkih projekta, uključujući i poznati umjetnički projekt Okolo, i umjetnica Jelena Petric koja u svom radu stavlja fokus na iskorištene materijale ili pak one koje pronalazi u okolišu s ciljem minimiziranja ekološkog otiska.

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell

Ovu sasvim drugačiju umjetničku instalaciju možete razgledati do 25. rujna.

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Komentari 0