- Maslinovo ulje je ukusno, ali i zdravo i super kao ga često koristiš u svojoj kuhinji
- Ipak, ima i svoju mračnu stranu
- Tvrtka koja proizvodi posuđe upozorava na korištenje maslinovog ulja u posudama s neprijanjajućim dnom
Maslinovo ulje obožavamo, ono daje sasvim novu dimenziju našim slatama, ribljim specijalitetima i k tome je još tako zdravo, no ono ima i jednu manu. Kad na njemu nešto pržiš, mogla bi uništiti svoje teflonsko posuđe ili ono s neprijanjajućim dnom od drugih materijala. Baš na to je svoje kupce upozorila tvrtka koja proizvodi posuđe Swiss Diamond naglasivši da je najveća pogreška s kojom mogu nanijeti štetu svom neprijanjajućem posuđu je da ga zagriju pa u njega ulijevaju maslinovo ulje.
Što se zapravo događa? U Swiss Diamondu kažu da šteta nastaje u trenutku kad se maslinovo ulje toliko zagrije da počne dimiti jer se u tom trenutku počinje i karbonizirati i stvarati onaj tamni talog koji si sigurno već imala prilike vidjeti. Njega je toliko teško ukloniti s posuđa s neprijanjajućim dnom pa ljudi struganjem uništavaju površine tave. Stoga bi maslinovo ulje trebalo koristiti u takvom posuđu isključivo kada nešto pripremamo na manjim temperaturama, tada će sve proći bez ikakvih loših posljedica.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.