Life&style

Ugodno oku i relaksirajuće: 4 najljepša trenda za uređenje spavaće sobe ovoga ljeta

  • Spavaća soba slovi kao mjesto na koje možemo pobjeći i sakriti se od napornog i stresnog radog dana
  • Ljeto nudi savršenu priliku za preuređenje spavaće sobe
  • Otkrit ćemo ti koje boje i materijali su u tendu ovoga ljeta

U spavaćoj sobi ostavljamo protekli dan iza sebe te se punimo novom energijom za nadolazeće zadaće. Zbog toga je važno kreirati atmosferu u kojoj se dobro osjećamo. Ljeto je, s laganim materijalima i svježim bojama, idealno za malo nove svježine. Možda te za preuređenje spavaće sobe inspiriraju ovi ljetni trendovi…

1. Ratan

Na košarama, svjetiljkama, kao namještaj: ratan trenutačno spada među najpopularnije materijale te se nalazi u našim domovima u raznim oblicima i varijantama. Ovaj prirodni materijal oduševljava lakoćom i „osjećajem ljetovanja“ te je idealan za ljetno raspoloženje.

 | Autor: Pinterest Pinterest

Savjet: ako već u sobi imaš svjetiljku od ratana ili koristiš košaru od ratana, možeš izgled nadopuniti s uzglavljem na krevetu od tog materijala.

2. Lanene tkanine

Lanene tkanine sigurno oduvijek koristiš, ali ove godine su jako popularne i ne smiju nedostajati u spavaćoj sobi u toplim danima. Ovaj lagani materijal je ugodno hladan u obliku posteljine te je apsolutno svevremenski.

 | Autor: Pinterest Pinterest

Možda vas zanima Ovih pet pogrešaka kod uređenja stana rade gotovo svi - a dizajneri interijera ih se groze Rubrika Life&style Life&style

3. Zemljani tonovi

Bijela, bež i svijetloplava posteljina je kod mnogih u ljeto klasičan odabir kako bi se optički osvijetlila prostorija. Ako želiš biti ovog ljeta u trendu, trebaš koristiti tople zemljane tonove. To su prvenstveno tonovi poput pijeska, tamnozelenih listova, kaki ili terakota.

 | Autor: Pinterest Pinterest

4. Mješavina uzoraka

Jednobojni jastuci i posteljina su prošlost – u ljeto 2020. godine trend su mješavine uzoraka. Različiti jastuci u boho-stilu omiljeni su u mnogim krevetima, ali i presvlake s cvjetnim uzorcima vrlo su lijepe. Važno kako bi mješavina uspjela: drži jastuke i presvlake ton u tonu.

 | Autor: Pinterest Pinterest

Možda vas zanima 8 stvari koje bi dizajeri interijera promijenili u tvom dnevnom boravku Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram/Getty

Komentari 0