Life&style
Trik za savršeno pečen hrskavi krumpir iz pećnice

Trik s rešetkom pobrinut će se za ekstra hrskavo pečene krumpire iz pećnice

  • Jesi li ikada osjetila da pripremanje pečenog krumpira jednostavno nije vrijedno sve te muke? 
  • A opet, krumpir iz pećnice je tako ukusan da bi čak mogao poslužiti i kao samostalan obrok
  • Premda može biti teško pripremiti ga kako treba, trud se isplati…

Naravno da ne želiš da ti krumpir iz pećnice bude gnjecav, ali ne želiš ni napraviti nered (s uljem koje šprica posvuda) kako bi postao super hrskav. Srećom, pronašli smo jednostavan trik za hrskavi pečeni krumpir koji će riješiti sve tvoje probleme!

Ovaj trik je doista super jednostavan, jer ne zahtijeva promjenu načina na koji pripremaš krumpir. Jednostavno operi krumpir i probuši ga s nekoliko rupa. To pomaže ispuštanju pare dok se kuha. Zatim ga premaži željenim uljem. Možeš koristiti maslinovo ulje, maslac, biljno ulje ili bilo koju vrstu masti. Pazite da ga dobro premažeš za najbolji rezultat. Nakon što je nauljen, pospi ga solju.

Krumpiri i sve što o njima trebaš znati: imamo najbolje trikove na jednom mjestu

Zatim dolazi trik koji će krumpiru dati dodatnu hrskavost. Umjesto umotavanja u foliju, što može dovesti do mokre kore, krumpir stavi direktno na rešetku pećnice. Znamo što sada vjerojatno misliš: to će napraviti nered i uprljati pećnicu! Već možeš zamisliti kako ulje ili maslac klize u tvoju pećnicu i zahtijevaju dobro čišćenje. 

Nakon što staviš krumpir na srednju rešetku, uzmi lim za pečenje i stavi ga na donju rešetku odmah ispod. Pazi da lim pokriva sve krumpire. Ovaj jednostavan trik skuplja sve ulje koje kapne s krumpira pa se pećnica ne prlja - štedeći puno vremena za čišćenje. Sve što trebaš učiniti je dati krumpiru oko 50 minuta na 190 stupnjeva za savršenu hrskavu koru. Potom izvadi krumpir hvataljkama, a nemoj zaboraviti staviti rukavicu za pećnicu kako bi izvadila lim za pečenje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by byMonaco (@bymonaco)

Recept za sočni složenac od krumpira Možda vas zanima Recept koji će upaliti u svakoj prilici: sočni složenac od pečenog krumpira, sira i slanine Rubrika Life&style Life&style

I to je to! Uživaj u pečenom krumpiru sa svim svojim omiljenim dodacima te ostavi lim za pečenje u sudoperu. Sada znaš kako napraviti savršeni pečeni krumpir bez nereda i velike prljavštine!

Photo: Shutterstock

Komentari 0