Life&style

Trik s guljenjem krumpira u 3 koraka je genijalan: evo kako ćeš ga oguliti brzo i 'čisto'

  • Jesi li ikada preskočila neki recept jer zahtijeva puno guljenja krumpira? 
  • Bez brige, i nama se to događalo…
  • Međutim, s ovim jednostavnim trikom to će postati prošlost 

Premda je krumpir vrlo ukusan i može se pripremiti na bezbroj načina, guliti ga je uistinu muka. Ne samo da se kora nakon toga može naći posvuda, u tom procesu moraš aktivno pokušati ne porezati si prste. Ipak, što ako ti kažemo da postoji trik za guljenje krumpira koji će riješiti ove probleme?

Zahvaljujući YouTubeovoj „Foody Tube“, otkrili smo bolji, brži i manje neuredan način guljenja krumpira. Zapravo se čudimo i tužni smo jer to nismo naučili ranije. Evo o čemu je riječ…

Možda vas zanima Viralni video hrvatskog TikTokera uči nas kako staviti osvježivač u wc školjku. Radili smo to krivo... Rubrika Life&style Life&style

1. korak 

Stavi krumpir na radnu površinu „na bok“. Oštrim nožem zareži crtu oko središta krumpira. Krumpir vrti, tako da se početak i kraj crte povežu.

 | Autor: Foody Tube Foody Tube

2. korak

Stavi krumpir u kipuću vodu i kuhaj ga onoliko vremena koliko je potrebno za recept.

 | Autor: Foody Tube Foody Tube

Prema Foody Tubeu, ako kuhaš krumpir s kožom, u krumpir se „ulijeva“ više okusa. To je zato što je većina okusa krumpira zapravo u njegovoj koži.

Možda vas zanima Žena je na Internetu podijelila trik za uklanjanje mrlja s tupperwarea u 30 sekundi Rubrika Life&style Life&style

3. korak

Skini koru tako što ćeš je jednostavno odlijepiti krenuvši od središta, i to je to!

 | Autor: Foody Tube Foody Tube

Ovo je doista dobar i koristan trik. Ne samo da će krumpir biti ukusniji, nećeš se porezati, a i manje krumpira će otići u otpad, jer u procesu ne guliš dio stvarnog krumpira. 

Photo: Foddy Tube

Komentari 0