Life&style 13. srpnja 2021.

Tjestenina s cvjetačom Jamieja Olivera je sasvršeno lagano jelo za vruće dane, a gotovo je za čas

Jednostavan recept: tjestenina s cvjetačom Jamieja Olivera
Shutterstock. Jednostavan recept: tjestenina s cvjetačom Jamieja Olivera
  • Jamie Oliver dočarava najneobičnije gurmanske kreacije 
  • Ali, uvijek ima i neka jednostavna jela spremna za svaki dan
  • Na primjer, poput ove ukusne tjestenine s cvjetačom

Slavni kuhar Jamie Oliver iznenađuje ovim kremastim jelom sa slasnim preljevom: mješavinom prženih krušnih mrvica, češnjaka i cvjetače. Ovaj se recept jednostavno i brzo spravlja, a rajskog je okusa. Savršeni obrok za cijelu obitelj! Evo kako se priprema…

Misliš da si čula sve trikove za pripremu savršene tjestenine? Ova dva trika su talijanski klasici!

Sastojci za 4 porcije: 

• 300 g špageta

• 400 g cvjetače

• 100 g tvrdog, suhog kruha

• 70 g cheddar sira

• 2 režnjića češnjaka

Kuhanje tjestenine Možda vas zanima... Baš kao Talijani! Uz ovih sedam savjeta za kuhanje tjestenine sve će ti poći za rukom Rubrika Life&style Life&style

• 1 glavica luka

• 400 ml mlijeka

• maslinovo ulje

• po želji: svježi peršin

Priprema

1. Grubo razmrvi kruh pa stavi u mikser. Ukloni cvjetove s cvjetače, a kruhu u mikseru dodaj samo grubo narezane stabljike i listove. Oljušti češnjak te dodaj zajedno sa 1/2 žlice maslinova ulja. Potom sve izmiksaj u fine mrvice.

2. Prži sve na tavi na srednjoj vatri oko 10 minuta dok ne postane hrskavo. Stalno miješaj.

3. U međuvremenu oljušti luk i grubo ga nasjeckaj zajedno s cvjetićima cvjetače.

4. Kad je mješavina s kruhom gotova, stavi je u posudu pa vrati tavu na štednjak. Ulij mlijeko te dodaj nasjeckano povrće. Kratko prokuhaj, a zatim pirjaj na laganoj vatri.

Tjestenina s tikvicama i limunom Možda vas zanima... Brzi recept Jamieja Olivera: Tjestenina s tikvica i limunom od samo 5 sastojaka Rubrika Life&style Life&style

5. U međuvremenu skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju. Pred sam kraj kuhanja ulij u mikser toplu smjesu od cvjetače te dodaj naribani sir. Izmiksaj u kompaktnu smjesu te začini solju i paprom po 
ukusu.

6. Ocijedi tjesteninu, ali sačuvaj malo vode za umak. Stavi tjesteninu  i mješavinu s cvjetačom u tavu te promiješaj. Na kraju dodaj malo vode za tjesteninu, ponovno promiješaj pa zatim rasporedi po tanjurima.

7. Ukrasi mješavinom kruha, dodaj malo peršina po želji i posluži.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @ordentlich.pfeffer

Komentari 0