- Tako sočna, tako čokoladna: Mississippi Mud Pie, ili blatna torta, vjerojatno je najukusnija čokoladna torta ikada
- Kombinacija prhkog tijesta s mekim čokoladnim nadjevom i kremastim preljevom jednostavno je nenadmašna
- Imamo originalni recept za ovu neusporedivu čokoladnu američku senzaciju
Nakon što probaš Mississippi Mud Pie, znat ćete zašto se zove „blatni kolač“: površina torte prošarana je pukotinama, konzistencija je super kremasta, a boja govori sama za sebe. Mississippi Mud Pie je savršena torta za sve ljubitelje čokolade. U originalu se prekrije debelim slojem šlaga nakon što se ohladi. Ali ima božanstven okus čak i bez dodatnog šlaga. Ljeti uz nju dobro ide i svježe voće.
Recept za čokoladnu tortu sa šlagom
Sastojci za tijesto
• 250 g brašna
• 40 g šećera
• 40 g kakaa za pečenje
• 150 g maslaca
• 2 žlice hladne vode
• 1 prstohvat soli
Sastojci za nadjev
• 150 g mekog maslaca
• 250 g šećera
• 4 jaja
• 150 g tamne čokolade
• 300 g vrhnja
• 30 g kakaa za pečenje
Sastojci za preljev
• 400 g šlaga
• 2 pakiranja učvršćivača za šlag
• malo naribane čokolade za ukrašavanje
Priprema
1. Prvo pripremi tijesto: pomiješaj brašno sa šećerom, kakaom za pečenje i prstohvatom soli. Dodaj usitnjeni maslac, a zatim vodu, pa umijesi rukama. Tijesto treba biti čvrsto, ali ne ljepljivo. Po potrebi dodaj još žlicu vode. Zatim tijesto zamotaj u prozirnu foliju i stavi u hladnjak na 30 minuta.
2. Dobro namasti okrugli kalup za tortu, razvaljaj tijesto i podigni rub. Tijesto nekoliko puta izbodi vilicom i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva desetak minuta.
3. U međuvremenu možeš pripremiti nadjev. Otopi maslac i miješaj ga sa šećerom dok ne postane pjenast. Postupno umiješaj jaja i vrhnje. Otopi čokoladu (npr. u mikrovalnoj) i sve zajedno izmiksaj da postane kremasto.
5. Kremu izlij na prethodno pečeno tijesto, smanji temperaturu pećnice na 160 stupnjeva i peci kolač još 40 do 45 minuta. Nakon pečenja ostavi da se ohladi u kalupu te ga na kraju premaži šlagom i ukrasi naribanom čokoladom.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.