Life&style
Ocean torta

Ocean torta inspirirana ljetom i morem bit će hit na svakom slatkom stolu

  • Ova torta jednostavno se spravlja, a njezin izgled zadivit će goste ili ukućane 
  • Ocean torta ima još jedan veliki plus – ne treba paliti pećnicu za spravljanje
  • Za ovu tortu potrebno je samo malo truda i mašte, a rezultat je doista originalan i preukusan

Dok god traju ljetne vrućine pokušavamo izbjeći dugotrajno kuhanje ili paljenje pećnice. Ali, komad finog kolača nećemo odbiti, zar ne? Stoga su ovakvi recepti, poput ove ocean torte, idealni – ne treba se peći! Ova torta od krem sira i jogurta s Blue Curaçao likerom i biskvitom od keksa je slatki san u plavom i brzo se priprema. 

Sastojci za ocean tortu:

Za biskvit:

• 200 g piškota

• 150 g maslaca

Za kremu: 

• 400 g punomasnog krem sira

• 300 g jogurta

• 3 žlice soka od limuna

• 2 vrećice Dr. Oetker želatine fix

• 60 g šećera

• 80 ml Blue Curaçao likera (dostupan sa i bez alkohola)

Za ukrašavanje: 

• slatkiši u obliku morskih životinja

 | Autor: Dr. Oetker Dr. Oetker Foto: Dr. Oetker, ocean torta

Fettuccine Alfredo Možda vas zanima Ne da ti se kuhati na godišnjem? Fettuccine Alfredo najbrža su tjestenina za spraviti Rubrika Life&style Life&style

Ocean torta - priprema:

1. Na lim za tortu stavi papir za pečenje pa na to stavi rub kalupa.

2. Stavi piškote u vrećicu za zamrzavanje, zatvori pa sitno izmrvi s valjkom za tijesto. Rastopi maslac u malom loncu. Makni lonac s vatre, dodaj piškote i sve dobro promiješaj. Smjesu izlij u kalup i žlicom nježno ravnomjerno pritisni da dobiješ ravnu podlogu. Stavi biskvit u hladnjak do daljnje obrade.

3. Krem sir, jogurt i sok od limuna stavi u zdjelu za miješanje i miksaj dok smjesa ne postane glatka. Na najmanjoj brzini umiješaj želatinu i nastavi miješati još minutu. Zatim umiješaj šećer. Ulij gotovo 1/4 smjese u posudu za miksanje i umiješaj Blue Curaçao mikserom.

4. Na biskvit najprije žlicom namaži bijelu kremu, a zatim na vrh rasporedi plavu kremu. Žličicom prijeđi preko plave kreme kako bi stvorila „valove". Stavi tortu u hladnjak na najmanje 2 sata. Prije posluživanja ukrasi tortu slatkišima u obliku morskih životinjica. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Silke (@silkescookiekitchen)

  Možda vas zanima Ova šarena salata savršena je za dane kada nam ne pada na pamet paliti pećnicu Rubrika Life&style Life&style
Photo: Dr. Oetker
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Prekrasno