- Usred vrućeg ljeta nikome se baš previše ne kuha, a osobito ne neka komplicirana jela
- Za klasični Alfredo umak ne treba ti vrhnje, češnjak ili neki 'teški' sastojci, spravlja se za 15 minuta, a okus je fenomenalan
- Potrebna su ti samo dva sastojka i naravno, tjestenina (fettuccine) - vrlo jednostavno, a tako ukusno!
Fettuccine Alfredo omiljeno je talijansko jednostavno jelo, a potječe iz Rima. Ime je vjerojatno dobilo po Alfredu di Leliu, talijanskom kuharu za kojeg se kaže da je ovo jelo prvi puta spravio 1920-ih. Navodno je s ovom tjesteninom želio pomoći svojoj supruzi, oslabljenoj rođenjem njihova sina, da povrati snagu.
Recept za fettuccine Alfredo
Fettuccine Alfredo možeš spraviti za 15 minuta! Budući da jako ovise o okusu maslaca i parmezana, trebala bi se počastiti jako dobrim sirom i naribati ga svježeg.
Sastojci za 4 porcije:
• 500 g (svježih) fettuccina
• 150 g naribanog parmezana (čim kvalitetnijeg)
• 100 g maslaca
• svježe naribani papar
Priprema
1. Zakuhaj puno posoljene vode u velikom loncu. Svježe fettuccine skuhaj prema uputama na pakiranju da budu al dente.
2. Za to vrijeme u velikoj tavi polako otopi pola maslaca. Kuhanu tjesteninu prebaci iz lonca u tavu. Slobodno dodaj i vode od kuhanja tjestenine. Po tome pospi pola parmezana i sve dobro promiješaj na laganoj vatri.
3. Zatim u tavu dodaj preostali maslac i drugu polovicu parmezana. Brzo promiješaj, po potrebi dodaj žlicu vruće vode ako je tjestenina previše suha. Miješaj dok ne dobiješ kremasti umak koji potpuno oblaže tjesteninu.
4. Začini paprom i po želji malo posoli. Ali, budi oprezna sa solju jer je parmezan jako slan. Gotove fettuccine Alfredo odmah posluži u dubokim tanjurima.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.