- Sladoled je mnogima omiljeni ljetni desert, a ako u sebi ima koju kapljicu omiljenog likera, rijetko tko mu može odoljeti
- Iznimka nije niti ovaj limoncello sladoled koji će biti zvijezda svakog ljetnog druženja
- Priprema je limoncello sladoleda je sasvim jednostavna i brza, a rezultat je odličan
Hladni osvježavajući sladoled s okusom koktela? Baš nam to treba u ove vruće dane! Ovaj ledeni desert osvježavajućeg, limunastog okusa, bit će definitivno hit svakog večernjeg druženja s ekipom.
Ovaj superjednostavan recept spaja svježe vrhnje za šlag, lemon curd i naravno limoncello. Ukrašen zamrznutom kriškom limuna i grančicom majčine dušice, pravi je praznik za oči, ali i za nepce!
Sastojci
• 230 g vrhnja za šlag
• 1 žlica šećera
• 6-8 žlica limoncella
• 260 g lemon curda (gotova krema od limuna, a možeš je napraviti i sama prema receptu u nastavku)
Priprema
1. Stavi vrhnje za šlag u zdjelu te miksaj dok se ne zgusne. Dodaj šećer i 3 do 4 žlice limoncella. Nastavi miskati dok se ne formiraju čvrsti vrhovi.
2. Umiješaj lemon curd i preostale 3 do 4 žlice limoncella dok se dobro ne sjedine.
3. U plitku staklenu vatrostalnu posudu rasporedi pripremljeni šlag. Na vrh nasumično dodaj komadiće lemon curda i s pomoću noža lagano umiješaj u šlag.
4. Stavi u zamrzivač na najmanje 4 sata ili preko noći.
5. Stavi desert u ohlađene čaše za koktele i ukrasi zamrznutom kriškom limuna. Možeš dodati i koju kap limoncella preko deserta.
Recept za lemon curd
Sastojci:
• 4 jaja
• 200 g šećera
• 120 ml svježeg soka od limuna (jedan do dva limuna)
• kora jednog limuna
• 90 g maslaca
Priprema
Stavi jaja i šećer u srednje veliki lonac. Kratko pomiješaj pjanjačom. Dodaj sok i koru od limuna te kockice maslaca. Na srednje jakoj vatri kuhaj curd dok ne postigneš željenu gustoću. To ćeš najbolje provjeriti ako malo curda staviš na žlicu. Po sredini pređi prstom, ako se curd ne poveže, nego je crta i dalje vidljiva, dovoljno je gust. Curd prebaci u sterilizirane staklenke i ostavi nekoliko sati na sobnoj temperaturi kako bi se ohladio. Ohlađeni curd možeš držati u hladnjaku i potrošiti unutar 14 dana za razne deserte ili kao namaz za fino pecivo.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.