Life&style

Ljeti ne volimo previše komplicirati s kuhanjem: ova ukusna tjestenina s umakom od rajčice bit će gotova za taj čas

  • Tjestenina s umakom od rajčice klasično je jelo talijanske kuhinje
  • Priprema ovog jela iznimno je jednostavna i brza pa ćemo, za taj čas, imati ukusan obrok bez previše kompliciranja
  • S tipičnim sastojcima – tjestenina, rajčica i češnjak – i nekoliko 'tajnih dodataka', ovo jednostavno jelo neodoljivo je svim generacijama 

Recept za tjesteninu s umakom od rajčice podložan je beskonačnim varijacijama kako bi se pronašao savršeni balans okusa, prava kremoznost i slatkoća, počevši od odabira vrste rajčice te raznih začina. No, čak i kada nam se ne da previše eksperimentirati sa začinima i dodacima, tjestenina u umaku od rajčice je savršen obrok. Svi ju vole (čak i oni najmlađi), za nju nam nije potrebno previše sastojaka i, što je najvažnije, priprema se nevjerojatno brzo.

Sigurni smo da si u potrazi za baš takvim, jednostavnim, a ukusnim obrokom pa ti u nastavku donosimo recept za najbolju tjesteninu u umaku od rajčica.

Sastojci 

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 300 g rajčice (može i iz konzerve)
  • 1 žlica paste od rajčice
  • 1 žličica svježeg peršina
  • 1 žličica suhog bosiljka
  • 1/2 žličice šećera
  • 200 g tjestenine (penne rigate, a može i neke druge, npr. špageti…)

 | Autor: Instagram @fireandicepizzeria Instagram @fireandicepizzeria Foto: Instagram @fireandicepizzeria

Oreo sladoled Možda vas zanima Nikad jednostavniji recept: za ovaj prefini Oreo sladoled trebaju ti samo 3 sastojka Rubrika Life&style Life&style

Priprema

1. Zagrij ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj sitno sjeckani luk i dinstaj oko pet minuta, odnosno dok ne postane proziran. Dodaj češnjak i sve miješaj oko minute ili dok ne postane aromatično.

2. Umiješaj rajčice i pastu od rajčice. Pojačaj vatru i pusti da zavrije. Smanji vatru na srednju i kuhaj nepoklopljeno, često miješajući, 6-7 minuta ili dok se umak ne reducira i malo zgusne.

3. Umiješaj peršin, bosiljak i šećer. Kušaj pa začini solju i paprom po ukusu.

4. U međuvremenu skuhaj tjesteninu u velikoj posudi u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju ili dok ne postane al dente. Ocijedi tjesteninu i vrati je u tavu.

5. Dodaj umak tjestenini i promiješaj da se sjedini. Posluži odmah. Možeš dodati parmezana ili neke druge začine po želji. 

 | Autor: Unsplash/Mgg Vitchakorn Unsplash/Mgg Vitchakorn

Možda vas zanima Za ovu prefinu pizzu ne treba paliti pećnicu, a jednostano ćeš ju napraviti u - tavi Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @fitfoodiefeed
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Mmm ogladnio sam