- Tjestenina s umakom od rajčice klasično je jelo talijanske kuhinje
- Priprema ovog jela iznimno je jednostavna i brza pa ćemo, za taj čas, imati ukusan obrok bez previše kompliciranja
- S tipičnim sastojcima – tjestenina, rajčica i češnjak – i nekoliko 'tajnih dodataka', ovo jednostavno jelo neodoljivo je svim generacijama
Recept za tjesteninu s umakom od rajčice podložan je beskonačnim varijacijama kako bi se pronašao savršeni balans okusa, prava kremoznost i slatkoća, počevši od odabira vrste rajčice te raznih začina. No, čak i kada nam se ne da previše eksperimentirati sa začinima i dodacima, tjestenina u umaku od rajčice je savršen obrok. Svi ju vole (čak i oni najmlađi), za nju nam nije potrebno previše sastojaka i, što je najvažnije, priprema se nevjerojatno brzo.
Sigurni smo da si u potrazi za baš takvim, jednostavnim, a ukusnim obrokom pa ti u nastavku donosimo recept za najbolju tjesteninu u umaku od rajčica.
Sastojci
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 300 g rajčice (može i iz konzerve)
- 1 žlica paste od rajčice
- 1 žličica svježeg peršina
- 1 žličica suhog bosiljka
- 1/2 žličice šećera
- 200 g tjestenine (penne rigate, a može i neke druge, npr. špageti…)
Priprema
1. Zagrij ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj sitno sjeckani luk i dinstaj oko pet minuta, odnosno dok ne postane proziran. Dodaj češnjak i sve miješaj oko minute ili dok ne postane aromatično.
2. Umiješaj rajčice i pastu od rajčice. Pojačaj vatru i pusti da zavrije. Smanji vatru na srednju i kuhaj nepoklopljeno, često miješajući, 6-7 minuta ili dok se umak ne reducira i malo zgusne.
3. Umiješaj peršin, bosiljak i šećer. Kušaj pa začini solju i paprom po ukusu.
4. U međuvremenu skuhaj tjesteninu u velikoj posudi u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju ili dok ne postane al dente. Ocijedi tjesteninu i vrati je u tavu.
5. Dodaj umak tjestenini i promiješaj da se sjedini. Posluži odmah. Možeš dodati parmezana ili neke druge začine po želji.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.