Life&style
Mango float

Ovaj kremasti voćni desert od 4 sastojka nazivaju 'ljetnim tiramisuom' i hit je na društvenim mrežama

  • Moramo te upozoriti, jer od ove ideje za recept i odgovarajućih fotografija poteći će ti slina na usta
  • Mango float kolač nalik je tiramisuu, ali radi se od samo 4 sastojka (bez jaja), a spravljanje je vrlo jednostavno
  • Mango float je popularni desert koji se sastoji od slojeva kriški manga, slatkog vrhnja, kondenziranog mlijeka i keksa

Mango float mogli bismo nazvati i voćni ljetni tiramisu. Osobito je osvježavajući u vrućim danima i često se poslužuje na obiteljskim okupljanjima, festivalima i posebnim prigodama na Filipinima, a sastoji se od slojeva kriški manga, slatkog vrhnja, kondenziranog mlijeka i keksa. Mango float nije potrebno peći, samo ga treba držati u hladnjaku ili zamrzivaču dok se ne stisne što čini spravljanje nevjerojatno lakim.

Sastojci za mango float

• 2 manga

• 400 g keksa (Petit Beure, Digestive ili sl.)

• 200 g kondenziranog mlijeka 

• 400 g slatkog vrhnja

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zoha Malik (@bakewithzoha)

Pasta sendvič Možda vas zanima Sendvič sa špagetima?! Ovako neobičan, a vrlo ukusan sendvič može smisliti samo Jamie Oliver Rubrika Life&style Life&style

Mango float: priprema

1. Pomiješaj kondenzirano mlijeko s vrhnjem i lagano muti štapnim mikserom dok smjesa ne postane kremasta.

2. Oguli mango pa nareži na duge tanke trakice, najbolje gulilicom.

3. Sada ćeš slagati sastojke u slojeve: najprije posloži cijele kekse kao biskvit. Prelij umak preko biskvita dok ih ne prekrije. Trake manga rasporedi po cijeloj površini i zatim ih lagano utisni u umak da budu malo prekrivene.

4. Sitno izmrvi preostale kekse i pospi ih preko manga. Neka ne bude predebelo, nego lijepo do ruba posude kako između njih ne bi curio umak.

5. Nastavi zatim s umakom, mangom i keksima dok se sve ne potroši. Završi s keksima.

6. Pokrij kalup plastičnom folijom i stavi u hladnjak na najmanje 4 sata, a najbolje preko noći. To omogućuje keksima da omekšaju i da se okusi sjedine. Mango float se također može čuvati u zamrzivaču za čvršću konzistenciju.

 | Autor: Instagram @catherine.desserts Instagram @catherine.desserts Fotoi: Instagram @catherine.desserts

Možda vas zanima Zebra kolač je slatki raj za nepce, a zebrine pruge je skroz lako napraviti! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @photosoritdidnthappen
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Prekrasno
Top ponuda

Tečaj €/kn: 7,53450