Life&style
Espresso sa sokom od naranče

Zašto ulijevamo sok od naranče u kavu? Zato jer je to novi, navodno zdravi, trend, a imamo i recept

  • Većina nas svaki dan uživa u šalici kave ili espressa, a najčešći dodatak kavi je mlijeko
  • Na društvenim mrežama munjevito se proširio novi trend pijenja kave
  • Tajni sastojak koji se dodaje kavi stvara neobičnu kombinaciju koja jača imunološki sustav

Kava je najpopularniji stimulans u Lijepoj Našoj. Ujutro prije posla ili nakon ručka, ovaj napitak je idealan da nam da energiju i potakne probavu. Čaša osvježavajućeg soka od naranče također je popularna uz doručak. Ali pomiješano - može li to biti dobro? Pa, barem tako tvrde nebrojeni korisnici TikToka! A mi također smatramo da je espresso sa sokom od naranče savršena ljetna osvježavajuća kombinacija!

Novi trend kave: Espresso sa sokom od naranče je jako zdrav

Neobična kombinacija trenutačno je jako popularna na TikToku: espresso sa sokom od naranče. Pravi ljubitelji ovog pića izbjegavaju dodati šećer i piju espresso sa sokom od naranče čisti. Sok daje slatkoću koja nedostaje običnom espressu. 

Sok od naranče sadrži puno vitamina C i tako jača naš imunološki sustav. Sok također sadrži folnu kiselinu, kalij i poboljšava apsorpciju željeza u krvi. Vitamin C se također smatra vitaminom za mršavljenje, a u kombinaciji s espressom potiče sagorijevanje masti! 

Možda vas zanima Wooow: ovaj mocktail u tri boje bit će glavna zvijezda svakog ljetnog druženja Rubrika Life&style Life&style

Ako piješ espresso sa sokom od naranče samo radi uživanja, nema apsolutno ništa loše u tome - sve dok je dobrog okusa! Međutim, osobe s osjetljivim želucem trebale bi pripaziti na visok sadržaj kiseline.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by p a i r ~ (@ppair)

Recept za espresso sa sokom od naranče

Jesi li znatiželjna i želiš probati ovo trendi piće? Evo jednostavnog recepta:

Sastojci:

• 1 šalica ohlađenog espressa
• 1 čaša soka od naranče
• kocke leda
• šećer ili med (po želji)

Priprema:

Espresso se doda u čašu soka od naranče. Zatim možeš dodati kockice leda i osvježavajući napitak od kave je spreman. Ako ti je sve skupa previše kiselo, dodaj žličicu šećera ili meda.

Limunada sa zelenim čajem Možda vas zanima Limunada sa zelenim čajem super gasi žeđ, osvježit će te, ali i dati potrebnu dozu kofeina Rubrika Life&style Life&style
Photo: Rewe
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Neobicna kombinacija