Life&style

Svi ljudi ovih 5 proizvoda drže u kupaonici, a nikako ne bismo smjeli

  • Jesi li znala da u kupaonici provedemo u prosjeku 28 minuta?
  • Dakle, kroz cijelu godinu provedemo tamo oko tjedan dana
  • Premda bi to bilo praktično, neki proizvodi nemaju što tražiti u kupaonici

Dakle, provedemo puno vremena tijekom života u pranju zuba, tuširanja i češljanja. Naravno da želimo na dohvat ruke imati što je više korisnih stvari – kako bismo bile brže gotove. Međutim, trebaš biti oprezna – ove stvari nemoj nikada držati u kupaonici!

1. Kontracepcijske tablete i drugi lijekovi

Koliko god to zvuči privlačno, staviti tablete pored četkice za zube kako ih ne bismo zaboravile - može biti opasno! Toplina i vlaga u kupaonici može znatno utjecati na djelotvornost nekih lijekova. Na većini lijekova piše da se ne smiju držati na temperaturi višoj od 30 stupnjeva. „Logično“, pomislimo, a onda zaboravimo na to da je – osobito ljeti – temperatura u kupaonici zbog tuširanja ili feniranja brzo iznad preporučenih 30. Sigurno ti neće biti drago ako tableta protiv bolova neće djelovati, a nedjelotvornost kontracepcijskih tableta mogla bi imati dugotrajne „posljedice“. Stoga je lijekove najbolje držati u posebnom spremniku na tamnom i hladnom mjestu.

Inače: tablete također nemaju što raditi u automobilu ili novčaniku – zbog stalnih promjena topline može se lako izgubiti djelotvornost.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Možda vas zanima Kako napraviti da svaka kupaonica izgleda veće – i da imaš osjećaj da je doista prostrana Rubrika Life&style Life&style

2. Parfem

Kad je make-up gotov, a frizura sređena, još malo parfema i spremne smo za izlazak. Međutim, premda bi to bilo vrlo praktično, parfem nema što raditi u kupaonici. Naime, vrućina i vlaga su krive za to da se u bočici parfema stvaraju bakterije. Te bakterije uzrokuju „kvarenje“ parfema, odnosno da promijeni ili izgubi miris. Dakle, radije čuvaj parfem u spavaćoj sobi.

3. Kistovi za make-up

Činjenica da su različiti kistovi i spužvice sjajna podloga za bakterije odavno nam je poznata. Ako ih ostavimo u kupaonici, zbog vlage će bakterije dodatno rasti. Ako ti se nije još ostvario djevojački san da u spavaćoj sobi imaš svoj dio samo za šminkanje, vrijeme je da nešto poduzmeš po tom pitanju…

4. Krema za sunčanje

Jako dobro znaš koliko je važna zaštita od sunca. Ako se krema za sunčanje pogrešno spremi, vrlo brzo izgubi djelovanje. Zbog vlage u kupaonici mogu u spremnik s kremom za sunčanje ući spore gljivica. Osim toga, ako je krema stalno izložena toplini, može izgubiti zaštitno djelovanje. Zbog toga je najbolje čuvati kremu za sunčanje izvan kupaonice na hladnom, tamnom mjestu.

5. Britvice

Naravno da britvice koristimo gotovo pa isključivo u kupaonici. Međutim, stalna vlažna klima može otupiti britvice, a i sakupiti bakterije na njima. A to onda vodi ka stvaranju upala i prištića nakon brijanja. Nakon svakog korištenja britvice treba temeljito oprati vrućom vodom, posušiti (ručnikom ili fenom) te pospremiti izvan kupaonice.

 

Možda vas zanima Zaviri u novi, ludo luksuzan dom Michelle Pfeiffer - kupaonica joj je posebno čarobna Rubrika Stars Stars
Photo: None

Komentari 0