Beauty

Zašto ODMAH moraš promijeniti svoju britvicu

Svoju britvicu na životu održavamo puno dulje nego što bismo to zapravo trebali raditi. Zašto je bitno redovito mijenjati žilete objasnila je dermatologinja

Digni ruku ako svoju britvicu mijenjaš onoliko često koliko bi to trebala.

Pa, ako si imalo poput nas, onda činiš sve kako bi joj produljila životni vijek. Isprobala si sve od baby ulja, redovitog čišćenja, držanja u zamrzivaču, pa sve do upropaštavanja novih traperica jer, hej, one super oštre otupjele žilete.

Jasno nam je, žileti su skupi, ali te baš ništa ne opravdava od toga da svoj mijenjaš svakih nekoliko mjeseci, što je posljednje istraživanje kod jedne polovice žena upravo i pokazalo. Zato smo pomoć odlučili potražiti kod dermatologa ne bi li došli do jasnih odgovora koliko je često dovoljno često.

"Žene bi se svojih žileta trebale rješavati nakon svakih nekoliko korištenja, budući da su sve to vrijeme izloženi velikom broju bakterija", kaže dr. Bowe. "Prvi znak hrđanja ili otupljenja odnosno sitnih porezotina na koži, trebao bi biti dovoljan alarm da tu britvicu baciš u smeće." Uz to, dr. Bowe savjetuje da britvice čuvaš na suhom i čistom mjestu i da ju redovito čistiš nakon korištenja kako bi ona trajala dulje.

A kad smo kod bakterija i upitnim higijenskim navikama, nikad, ali baš NIKAD nemoj dijeliti svoj žilet s nekim drugim. Sitne porezotine (koje su kod brijanja poprilično svakodnevan slučaj) izrazito povećavaju šanse za zarazom od spolno prenosivih bolesti poput herpesa ili HPV-a.

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0