Life&style

Sve zaraznija TV forma su korejski natjecateljski showovi. Prve epizode 'The Devil's Plana' obećavaju

  • Na streaming platformama sve su popularniji reality i natjecateljski showovi s korejskim i stranim sudionicima
  • 'The Devil's Plan' je onaj najnoviji koji je okupio vrlo šaroliku grupu od 12 natjecatelja koji se natječu u zadivljujućim igrama dosjetljivosti i strategije dok pokušavaju osvojiti 500 milijuna južnokorejskih vona
  • Show je okupio impresivnu skupinu slavnih i superpametnih osoba, od YouTubera i glumaca do odvjetnika i liječnika

Ok, nećemo lagati, teško da na streaming servisima, a posebno Netflixu, postoji nešto što prije ili kasnije neće doći na red, no za razliku od filmova i serija koje ćemo gledati isključivo u kriznim situacijama kroničnog nedostatka inspiracije za nečim boljim, postoje i oni koji nam na prvu mirišu na binđanje jer jednostavno imaju ono nešto. Nakon što su se takvima pokazali svi true crime sadržaji, ali i K-drame, sve su popularniji reality i natjecateljski showovi s mješavinom korejskih i stranih sudionika.

'Single’s Inferno' doveo je samce i svijet dejtanja na pusti otok, 'Physical: 100' pratio je 100 natjecatelja kako prolaze kroz ekstremne atletske podvige na putu do pobjede, a onaj najnoviji - 'The Devil's Plan', okupio je vrlo šaroliku grupu od 12 natjecatelja koji se natječu u zadivljujućim igrama dosjetljivosti i strategije te pokušavaju osvojiti 500 milijuna južnokorejskih vona.

Kao što se vidi u prve četiri epizode koje su prikazane 26. rujna, show sudionike izaziva na razne načine, tjerajući ih da dobro razmisle kome će vjerovati te kada će izdati svoje saveznike, a redatelj i producent Jeong Jong-yeon okupio je impresivnu skupinu slavnih i superpametnih osoba, od YouTubera i glumaca do odvjetnika i doktora. 

Ha Seok-jin, glumac

 | Autor: Instagram @haseokjin Instagram @haseokjin Foto: Instagram @haseokjin

Javnost je Haa upoznala još 2005. godine u drami 'Sad Love Story', a nakon čega je glumio u serijama kao što su 'Drinking Solo', 'Thrice Married Woman', 'Don’t Look Back: The Legend of Orpheus' i 'Crash Landing on You'. Bio je i jedan od glavnih glumaca u seriji 'Problematic Men', a prije glumačke karijere bio je među 1% najboljih na prijemnim ispitima za upis na fakultet te je u konačnici studirao strojarstvo na Sveučilištu Hanyang.

Lee See-won, glumica

 | Autor: Instagram @seethewon Instagram @seethewon Foto: Instagram @seethewon

Debitantska uloga 36-godišnje glumice bila je ona u povijesnoj drami 'The Great King's Dream' iz 2012., a nastavila se pojavljivati u brojnim serijama uključujući 'Misaeng: Incomplete Life', korejskom remakeu 'Faca', 'Memories of the Alhambra', 'When the Camellia Blooms' i 'Uncle'. Diplomirala je poslovnu administraciju na Nacionalnom sveučilištu u Seulu koje se nerijetko smatra najprestižnijim fakultetom u zemlji, a također ima i magisterij iz evolucijske psihologije. Osim glume, ona je i izumiteljica s više od 10 patenata.

Lee Hye-sung, spikerica

 | Autor: Instagram @amazingc0met Instagram @amazingc0met Foto: Instagram @amazingc0met

30-godišnja Lee je freelance spikerica i TV ličnost koja se pojavila u brojnim emisijama različitih formata, od 'Naked World History', 'Wild Wild Quiz', 'Our Neighborhood Class' i 'Love Mafia'. Diplomirala je poslovnu administraciju na Nacionalnom sveučilištu u Seoulu te tečno govori engleski, a navodno je učila i po 16 sati dnevno kako bi bila najbolja učenica u srednjoj školi.

Možda vas zanima Netflixova serija 'Tko je ubio Jill Dando?' istražuje do danas neriješeno ubojstvo poznate BBC-jeve voditeljice Rubrika Life&style Life&style

ORBIT, znanstveni YouTuber

 | Autor: Instagram @orbit_scientist Instagram @orbit_scientist Foto: Instagram @orbit_scientist

Orbit, poznatiji kao Kwedo, dio je YouTube kanala 'Unrealscience' koji trenutno broji više od 917.000 pretplatnika. Studirao je astronomiju, a radio je i kao politički savjetnik za Plavu kuću, službenu rezidenciju i glavno radno mjesto predsjednika Južne Koreje u Seoulu. Nedavno se pojavio u ulozi komentatora tijekom prijenosa lansiranja raketa uživo, ali i u drugim programima.

Guillaume Patry, bivši pro-gamer

 | Autor: Instagram @patryguillaume Instagram @patryguillaume Foto: Instagram @patryguillaume

41-godišnji Guillaume je bivši profesionalni igrač koji je osvojio svjetsko prvenstvo u StarCraftu 1999. pod aliasom 'Grrrr…'. Ovaj je  Kanađanin bio jedini stranac koji je dospio u korejsku StarCraft Kuću slavnih, a povukao se iz profesionalnog igranja 2004. Također je bio i profesionalni igrač pokera, ulagač u bitcoine te poduzetnik u restoranskoj industriji, a tijekom 2010-ih je sudjelovao u mnogim showovima kao što su 'Abnormal Summit', 'Where Is My Friend's Home' i 'Begin a Game'.

Park Kyeong-rim, TV ličnost

 | Autor: Instagram @kyeongrim_official Instagram @kyeongrim_official Foto: Instagram @kyeongrim_official

Park je popularna glumica, zabavljačica i komičarka koja se nakon studija filma i glume u sklopu njujorške Filmske akademije vratila  u Koreju i proslavila kao redoviti dio postava SBS-ovog 'X-Mana'. S 23 je godine postala najmlađa osoba koja je osvojila Daesang odnosno glavnu nagradu na MBC Entertainment Awards, a njezina je plodna karijera uključivala vođenje nekoliko estradnih emisija, ali i gostovanje u serijama i vođenje konferencija za novinare za brojne filmove i serije. Na njezinom je vjenčanju s Parkom Jung-hoonom 2007. bilo više od 5000 gostiju!

Seungkwan, K-pop idol

 | Autor: Instagram @pledis_boos Instagram @pledis_boos Foto: Instagram @pledis_boos

25-goišnji Boo je glavni vokal K-pop grupe SEVENTEEN. Odrastao je na otoku Jeju i debitirao je s 13-članom grupom 2015., a dobro je poznat na korejskoj showbiz sceni po sudjelovanju u brojnim serijama i TV emisijama u kojima se pojavio nastojeći podići  popularnost svoje grupe. Poznat je i kao 'Profesor Boo' zbog svog enciklopedijskog znanja o povijesti K-popa.

Suh Dong-joo, odvjetnica

 | Autor: Instagram @danielles38 Instagram @danielles38 Foto: Instagram @danielles38

Seo, koja je također poznata i pod američkim imenom Danielle Suh, je korejsko-američka odvjetnica i kći glumice i manekenke Seo Jeong-hee. Ova je 40-godišnjakinja rođena u San Franciscu i ima više diploma, uključujući onu iz matematike na MIT-u, MBA na školi Wharton na UPennu i diplomu prava sa Sveučilišta San Francisco. Nedavno se vratila u Južnu Koreju i postala redovita članica showa 'Kick a Goal'.

Kwak Joon-bin, YouTuber

 | Autor: Instagram @jbkwak Instagram @jbkwak Foto: Instagram @jbkwak

Kwak, poznat i kao Kwaktube, je travel YouTuber koji trenutno ima više od 1,6 milijuna pretplatnika i koji je posjetio više od 30 zemalja. Ovaj 30-godišnjak govori više jezika, diplomirao je ruski jezik i trgovinu na Sveučilištu stranih studija u Busanu, a kratko je radio u Veleposlanstvu Azerbajdžana prije nego što je 2020. postao YouTuber. Na svom kanalu odvodi svoje obožavatelje u različite dijelove svijeta učeći ih o kulturi, hrani i jeziku.

Igra lignje Možda vas zanima Reality show 'Squid Game: The Challenge' dolazi u studenom na Netflix, a pobjednika čeka 4,56 milijuna dolara Rubrika Life&style Life&style

Cho Yeon-woo, profesionalna Go igračica

 | Autor: Instagram @goingceo Instagram @goingceo Foto: Instagram @goingceo

34-godišnja Cho je profesionalna igračica Goa koja dijeli svoje iskustvo na svom YouTube kanalu. Za one koji ne znaju, Go je strateška društvena igra koju se često uspoređuje sa šahom. Profesionalna igračica je postala nakon pobjede na turniru dok je još bila u srednjoj školi, a nakon čega je nastavila studij u Singapuru te na prestižnom University College Dublin u Irskoj.

Suh Yu-min, dr. ortopededije

 | Autor: Netflix Netflix

31-godišnja Suh je jedna od dvoje natjecatelja koji su u show ušli preko otvorenog poziva. Ova doktorica inače živi u SAD-u i tečno govori korejski, engleski i španjolski. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u New Yorku, a prema informacija Sveučilišta Sjeverne Karoline, trenutačno je specijalizant treće godine te je posvećena znanstvenom radu.

Kim Dong-jae, student

 | Autor: Netflix Netflix

25-godišnji Kim trenutno studira biologiju na Fakultetu biomedicinskih znanosti Korejskog sveučilišta, a također je profesionalni igrač pokera. I on se poput Suh showu pridružio showu putem otvorenog poziva, a bio je jedan od samo dvoje sudionika koji su pisani test riješili bez ijedne greške.

Photo: Netflix

Komentari 0