Life&style

Izvrsni 'May December" snimljen je prema istinitom događaju o učiteljici koja je zavela 13-godišnjeg učenika

  • Film 'May December' zablistao je na filmskom festivalu u Cannesu gdje je Netflix odmah kupio prava na prikazivanje
  • Julianne Moore glumi učiteljicu, 20 godina nakon skandala, u sretnom braku sa svojim bivšim učenikom 
  • No brak će poljuljati mlada glumica (Natalie Portman) koja dolazi istražiti Gracein život

“May December” je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Cannesu nakon kojeg su mu tepali da je "miljenik Cannesa", a odmah na licu mjesta Netflix je kupio distribucijska prava za 20 milijuna dolara. Prije dva dana ovo djelo Todda Haynesa otvorio je Newyorški filmski festival čiji direktor Dennis Lim je rekao "To je jedan od najduhovitijih scenarija, prekrasno je odglumljen i režiran."

 | Autor: Pr Pr

Priča se vrti oko skandalozne 20-godišnje razlike između bračnog para Gracie i Joea (Julianne Moore i Charles Melton), čija je veza izazvala skandal u nacionalnim tabloidima jer je Joe imao 13 godina kad su se njih dvoje zaljubili. Desetljećima kasnije, par je još uvijek zajedno (s djecom!), ali njihov brak doći će na kušnju. Dogodit će se to kad popularna glumica Elizabeth koju glumi Natalie Portman doputuje u Georgiju kako bi istražila Gracien život...

Film se djelomično temelji na istinitoj priči o Mary Kay Letourneau, američkoj učiteljici koja je optužena za seksualni odnos s jednim od svojih 12-godišnjih učenika. Danas su obitelj  koju čine Gracie, njezin mladi suprug Joe Yoo i dijete koje su začeli kad je Joe imao samo 13 godina stara i Gracie je rodila iza rešetaka. Elizabeth Berry (Portman) dobiva priliku provesti vrijeme s Gracie kako bi bolje istražila svoju ulogu i upoznala zamršene obiteljske veze, ali stvari će se zakomplicirati.

Photo: Pr
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    s maloljetnikom to je bolesno