Life&style

Svako jutro kad ustaneš trebala bi si postaviti samo ova tri pitanja - ostalo stavi na 'mute'

  • Prvi jutarnji trenuci često mogu odrediti u kakvom ćeš raspoloženju gurati kroz dan
  • Obično se svakog jutra budimo i odmah razmišljamo o svim stvarima koje trebamo taj dan napraviti ili bezbrižno prelistavamo društvene medije
  • Drugim riječima, nahranimo mozak golemom količinom informacija prije nego što uopće pogledamo u sebe ili izrazimo zahvalnost za novi dan…

Mnoge od nas osjećaju se razdraženo kad nas netko bombardira informacijama rano ujutro. Ili čak ne mora biti netko, često smo dovoljne same sebi pa nam mozak radi "sto na sat" čim otvorimo oči.  Pa zašto onda to radimo same sebi?

Umjesto da svom mozgu i tijelu kažemo „dobro jutro“, većinom smo bombardirane informacijama odmah od početka dana. I umjesto da se lagano istežemo i dopuštamo tijelu da se polako probudi, skočimo sumanuto iz kreveta i prisiljavamo se na akciju - jer „moramo danas svašta“.

via GIPHY

Kad se uključimo u takva ponašanja, lutamo cijeli dan bez razmišljanja, bez ikakve namjere.

Kad se preplavimo informacijama, umjesto da usporimo dovoljno da poslušamo svoje tijelo, osjećamo se kao da ne kontroliramo vlastiti život.

Stoga trebaš poduzeti vitalni korak prije nego što pogledaš poruke na mobitelu ili izletiš iz kreveta. (I ne, to nije kuhanje kave.)

Možda vas zanima Evo koje stvari uspješne žene rade u ponedjeljak ujutro kako bi im cijeli tjedan prošao glatko Rubrika Life&style Life&style

Kad se probudiš ujutro, postavi si ova tri pitanja:

• "Kako se želim osjećati danas?"

• "Što danas želim dati?"

• "Tko želim danas biti?"

Ova pitanja pomoći će ti da osjećaš kao da upravljaš svojim životom, a ona su i vodilja za sve odluke koje donosiš tijekom dana. Ako si svakog jutra postaviš ta pitanja, osjećat ćeš se osposobljenom da ostaneš u kontaktu sa svojim najnužnijim željama. Donosit ćeš odluke koje se izravno vežu na to kako odgovaraš na pitanja koja si postavljaš – zapravo, kako bi željela živjeti svoj život iz dana u dan.

via GIPHY

Ne kažemo da će odgovori na ova tri pitanja izliječiti sav stres ili ti pomoći da zadržiš smirenost u svakoj teškoj situaciji. Međutim, postavljanje namjera svakog pojedinog dana dat će ti snagu da reagiraš na događaje u svom životu na način na koji želiš, umjesto na način koji ti se čini automatski ili izvan tvoje kontrole.

Kako se želiš osjećati? Tko želiš biti? Što želiš dati?

Ako ne znaš odgovor na ta pitanja, razmisli o sebi u prvim jutarnjim trenucima i odgovori na ova tri jednostavna pitanja. Nikad ne znaš što ti odgovori mogu otkriti i što ćeš postići kad započneš s ovom novom navikom!

Možda vas zanima Ujutro si usporena i bez energije? Onda umjesto kave probaj ovo, iznenadit ćeš se Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0