Life&style

Sutra se pali prva svijeća na adventskom vijencu, imamo savršene inspiracije ako želiš imati najljepši od svih

  • Sutra je prva adventska nedjelja u kojoj ćemo na našem adventskom vijencu zapaliti prvu od četiri svijeće 
  • Neke od nas čuvaju vijenac iz godine u godinu te samo mijenjaju svijeće, a druge ipak vole promjenu i ne pomišljaju da bi prošlogodišnji vijenac stavile na svoj stol
  • Želiš da tvoj dom krasi savršen vijenac, ali nisi ga još stigla uzeti? Donosimo ti ideje za brzu izradu 

Sutra je prva adventska nedjelja, a mi palimo prvu svijeću na našem adventskom vijencu. Sigurno ti je prebrzo prošlo vrijeme pa nisi ni razmišljala o tome kako već sutra tvoj stol mora krasiti vijenac. Iako većina sigurno ima onaj od prošle godine pa samo mijenja svijeće, sigurno je mnogo i onih koji ovaj božićni ukras vole mijenjati iz godine u godinu.

U našim trgovinama možemo pronaći mnoštvo raznih vijenaca, a cijene im se kreću od 50 kuna. No, ako si malo kreativnija onda zasigurno sama voliš izrađivati vijenac. Mi smo pronjuškali i našli neke inspiracije za čiju izradu ti ne treba puno novaca, a ni vremena.

Posebno su nas inspirirali ovi samostalni radovi:

1. Zelenilo

Ako si ljubiteljica prirodnih nijansi onda je ovaj vijenac pravi izbor za tebe. Za izradu su ti potrebne četiri svijeće u zelenoj nijansi i par komada umjetnih listova ili cvjetova, ali i okrugli slamnati obruč na koji ćeš to sve zalijepiti. Ovaj vijenac možeš napraviti u samo deset minuta. 

 

2. Kombinacija klasičnih boja ( crno-sivo-bijelo) 

Novitet koji se ove godine pronašao na listi popularnih adventskih vijenaca je onaj u kutiji. Uz malo dobre volje potrebna ti je kutija, satenska traka, par kuglica, materijala za nadopunu po želji i četiri svijeće. Iako se čini teško, ovo je veoma lagano za napraviti, a izgleda i više nego prekrasno. Tko kaže da crna boja nije prikladna za Božić? U kombinaciji sa bijelom i sivom idealno se uklapa u Božićnu priču, ali i u tvoj dom.

 

Možda vas zanima Jesi li spremna za Christmiss? I ove godine imamo najbolje poklone u adventskom kalendaru Rubrika Life&style Life&style

3. Jesenski ukrasi i tonovi 

Crveno-smeđe nijanse podsjećaju nas na jesen. Za izradu ovog vijenca potrebni su ti: umjetni plodovi i lišće, svijeće, ali i podloga po želji. Ovaj Božićni dodatak izgleda vrlo bogato i na tvom stolu teško će proći nezapaženo.

 

4. Vijenac napravljen na komadu drveta

Jednostavno, a lijepo - to je rečenica koja opisuje ovaj Božićni ukras. Uz malo češera, božićnih i zimskih motiva, napravit ćeš zanimljiv i jednostavan adventski vijenac. U ovom slučaju podloga je komad drveta, ali ti ga slobodno možeš zamijeniti slamnatim obručom. Bijeli sprej ti treba kao dodatak lijepog snježnog motiva. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

☺️🎄🛷🤶🏻#adventtime #adventwreath #selftime #diy #craft

Objavu dijeli Adri Andrusecz (@yanntia)

Možda vas zanima Langošice - tako fine i ukusne, a tako jednostavne za napraviti. Isprobaj ovaj super recept! Rubrika Life&style Life&style

5. Adventski vijenac u čaši 

Voliš li kreativnost onda je izrada ovog ukrasa za tebe - mačji kašalj! Naime, posebnost ovog vijenca leži u šalicama koje su zalijepljene za komad drveta, a u njima se nalaze svijeće, ali i razni motivi i dodaci koji su dali dodatan efekt ovom vijencu. Za izradu ovakvog adventskog ukrasa nije potrebno puno vremena, ali je zato potrebno mnoštvo mašte. 

 

 

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0