- Kuhano vino je sasvim OK i rado popijemo čašu ili najviše dvije
- Međutim, zašto bi svake zime bilo jedno te isto – vrijeme je da iskušaš nešto novo
- Novi hit među „kuhanim napitcima“ je kuhani džin – i lako ćeš ga spraviti za cijelu ekipu
Kuhano vino je nekako sastavni dio adventske ponude i jednostavno pripada božićnom vremenu – poput džina toniku. Međutim, ruku na srce, ponekad ima okus poput šećerne vodice s cimetom i raznim drugim dodacima.
Promjene su dobrodošle – i jednu smo pronašle! Umjesto slatkog aromatičnog napitka – pravi vrući džin. Najbolje od svega je da ga s lakoćom možeš sama spraviti. Osim toga – nema dodatnog šećera (osim što je ukusniji zbog toga, kuhani džin ima manje kalorija! Dakle, više kolačića, keksića…)
Sastojci za 4 porcije kuhanog džina:
• 100 ml džina (ovisno koliko želiš da napitak bude jak)
• 800 ml prirodnog soka od jabuke
• veliki komad đumbira
• 6 prutića cimeta
• 8 klinčića
• 4 zvjezdasta anisa
• 1 prstohvat pimenta
• 2 bio-naranče
Priprema:
1. Stavi sok od jabuke u veliki lonac.
2. Oguli naranče, ocijedi te zajedno s korom od naranče stavi u lonac
3. Nareži đumbir na tanke ploške te dodaj.
4. Zatim dodaj cimet, klinčiće i anis.
5. Ugrij na srednjoj vatri (oko 20 minuta).
6. Važno je da tekućina ne vrije!
7. Na kraju dodaj džin te napitak prebaci s pomoću zaimače u šalice.
Živjela!
Ako želiš, možeš spraviti „tamnu varijantu“ kuhanog džina tako da umjesto soka od jabuka koristiš sok do ribiza ili crnog grožđa. Začini ostaju isti…
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.