Nema toga što u posljednje vrijeme nije dobilo svoju džin verziju, pa je tako i obožavano piće dobilo svoje zimsko izdanje
Miris zime nekako već godina poistovjećujemo s mirisom kuhanog vina. Pa nerijetki od nas jedva čekaju da počne Advent i druženje s ljudima koje volimo pored kućica na kakvom adventskom sajmu, ispijajući kuhano vino. Zimski začini među kojima su nam najdraži cimet i klinčić nisu imali konkurencije, no to se izgleda mijenja. Naime na scenu nastupa kuhani džin.
Ovaj trend je prošle godine stigao iz Velike Britanije i odmah je našao poklonike diljem svijeta. Tako će i ove godine miris kuhanog vina često zamijeniti topli džin s dodacima po želji. Iako postoje različite verzije, donosimo ti jednostavan recept kako bi mogla u ovom toplom i ukusnom napitku uživati i kod kuće te iznenaditi prijatelje.
Osim jednostavne verzije sa sokom od jabuka, možeš ga pripremiti i u čokoladnoj verziji s aromatičnim narančinim sirupom i vanilijom i tako spojiti svoje dvije strasti. Osim što će okusom biti vrlo ugodan, topli džin ima i ljekovita svojstva, izvrstan je za otklanjanje grlobolje.
Recept:
- 25 mililitara džina
- 200 mililitara soka od jabuke
- 1 žličica meda
- cimet, klinčić, đumbir, zvjezdasti anis
Zagrij 200 mililitara prirodnog soka od jabuke sa žličicom meda i dodaj začine po želji kao što su cimet, klinčić, đumbir i/li zvjezdasti anis. Kad zakuha, ugasi plamen. U tu smjesu ulij 25 mililitara omiljenog džina. Ako imaš jabuku, izreži ju na kolutiće i ubaci par komada te posluži dok je vruće.
Količine možeš prilagoditi vlastitim željama, ovisi o jačini koju želiš postići. Da bi napitak izgledao još slađe i fotogeničnije ukrasi ga ušećerenim ili osušenim kriškama naranče i/li limuna, a možeš dodati i cijeli štapić cimeta.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.