Life&style

Ove zime pijemo kuhani džin (jer imamo super recept!)

Nema toga što u posljednje vrijeme nije dobilo svoju džin verziju, pa je tako i obožavano piće dobilo svoje zimsko izdanje

Miris zime nekako već godina poistovjećujemo s mirisom kuhanog vina. Pa nerijetki od nas jedva čekaju da počne Advent i druženje s ljudima koje volimo pored kućica na kakvom adventskom sajmu, ispijajući kuhano vino. Zimski začini među kojima su nam najdraži cimet i klinčić nisu imali konkurencije, no to se izgleda mijenja. Naime na scenu nastupa kuhani džin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Ginfluencer by the sea (@hello_gin_lovers)

Ovaj trend je prošle godine stigao iz Velike Britanije i odmah je našao poklonike diljem svijeta. Tako će i ove godine miris kuhanog vina često zamijeniti topli džin s dodacima po želji. Iako postoje različite verzije, donosimo ti jednostavan recept kako bi mogla u ovom toplom i ukusnom napitku uživati i kod kuće te iznenaditi prijatelje. 

Osim jednostavne verzije sa sokom od jabuka, možeš ga pripremiti i u čokoladnoj verziji  s aromatičnim narančinim sirupom i vanilijom i tako spojiti svoje dvije strasti.  Osim što će okusom biti vrlo ugodan, topli džin ima i ljekovita svojstva, izvrstan je za otklanjanje grlobolje. 

Možda vas zanima Kuglice za bor punjene džinom? Kupujemo odmah! Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Gemma bosanko (@slimmingworldxgemx)

Recept:

  • 25 mililitara džina
  • 200 mililitara soka od jabuke
  • 1 žličica meda
  • cimet, klinčić, đumbir, zvjezdasti anis

Zagrij 200 mililitara prirodnog soka od jabuke sa žličicom meda i dodaj začine po želji kao što su cimet, klinčić, đumbir i/li zvjezdasti anis. Kad zakuha, ugasi plamen. U tu smjesu ulij 25 mililitara omiljenog džina. Ako imaš jabuku, izreži ju na kolutiće i ubaci par komada te posluži dok je vruće. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Narelle ✦Roaming Caravan Co✦⠑ (@theroamingcaravanco)

Možda vas zanima Pronašli smo savršenstvo! Najfinije čokoladne kuglice s okusom džin tonika Rubrika Life&style Life&style

Količine možeš prilagoditi vlastitim željama, ovisi o jačini koju želiš postići. Da bi napitak izgledao još slađe i fotogeničnije ukrasi ga ušećerenim ili osušenim kriškama naranče i/li limuna, a možeš dodati i cijeli štapić cimeta. 

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0