Life&style

Sušiš kosu fenom odmah nakon pranja? Pogledaj što se događa

  • Neke svakodnevne navike bi trebalo mijenjati
  • Recimo, čim operemo kosu zgrabiti fen u ruke
  • Donosimo ti dobre razloge za to

Osobito zimi baš nitko ne priželjkuje nakon tuširanja započeti dan s mokrom kosom. Sve mi zato feniramo kosu odmah nakon tuširanja. Nažalost, to nije baš dobro – pogledaj kako to utječe na tvoju kosu… 

1. Kosa je previše mokra

Nakon pranja je kosa još kompletno mokra i ne treba je odmah sušiti fenom. Stručnjaci kažu da najprije treba izvući suvišnu vlagu iz kose. Idealno bi bilo 80 posto. Osim što će se kosa bolje „štititi“ od vrućine, feniranje će kraće trajati. Dakle, nakon pranja dobro posuši kosu s pomoću ručnika (ne trljati!). 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Možda vas zanima Frizura te odaje: Evo što dužina kose otkriva o tvom karakteru Rubrika Life&style Life&style

2. Koristiš previše styling-proizvoda 

Previše različitih proizvoda na kosi mogu oštetiti kosu kod feniranja. Na korijenu je previše ulja, a kosa je suha. Ovdje vrijedi pravilo: manje je više! S jednostavnim sprejom za volumen ili sjaj idealno ćeš pripremiti kosu za feniranje. Više ti ne treba. 

3. Feniraš kompletnu kosu

Kako bi brzo i „nježno“ posušila kosu, trebaš je podijeliti na pramenove te sušiti dio po dio, savjetuju stručnjaci. Počni iza pa napravi tri do četiri „dijela“ prema naprijed. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

4. Feniranje je prevruće 

Feniranje s visokom temperaturom je vrlo štetno za strukturu kose te će kosa na kraju izgledati suho i ispucano. Radije si uzmi više vremena te feniraj kosu na najnižoj temperaturi.

Možda vas zanima Ako imaš obojenu kosu, pozor! Ovako će boja duže biti lijepa i neće blijediti Rubrika Beauty Beauty
Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0