Life&style

Suho cvijeće je baš chic, a osim što dobro izgleda trajni je ukras za malo novca

  • Suho je cvijeće već nekoliko godina jedan od omiljenih trendova kada je dizajn interijera u pitanju
  • Osim što je dugotrajna opcija i zahvalna za održavanje, suho je cvijeće i puno ekonomičnija opcija od svježeg koje košta dosta, a propadne nakon nekoliko dana
  • Uvjerljivo najpopularnije vrste su pampas trava i palmino koplje te čičak, sušena pastelna gipsofila, sušeni zečji repovi i eukaliptus

Suho cvijeće jedan je od vodećih trendova u uređenju doma u posljednjih desetak godina, a popularnost mu je značajno ponovno porasla nakon što su vječno chic pariške influencerice počele objavljivati slike s buketima suhog cvijeća na Instagramu tijekom vrhunca pandemije. Dvije godine kasnije, na popularnoj društvenoj platformi postoji više od 2,9 milijuna objava s oznakom #driedflowers, a čini se da naša opsesija ovim trendom neće tako brzo usporiti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Đardin (@djardin.hr)

Iako će prekrasan buket svježeg cvijeća uvijek biti naš omiljeni odabir, osušeni buketi izloženi u chic vazi jednostavna su, dugotrajna i beskrajno šik alternativa, nerijetko cijenom prihvatljivija. Ovakvo cvijeće koje ne zahtijeva održavanje i koje ne treba ni svjetlo ni vodu da bi izgledalo sjajno, u trenu će podići estetiku našeg interijera, a kao 100% prirodno i biorazgradivo, suho cvijeće također je puno bolja opcija za okoliš od drugih alternativa.

Možda vas zanima Profil 'gospara Fulira' jedna je od najčarobnijih priča na Instagramu, evo što se krije iza njega Rubrika Life&style Life&style

Bukete poljskog cvijeća dostojne mjesta u središtu naših dnevnih soba danas možemo pronaći posvuda, a uvjerljivo najpopularnije vrste su pampas trava i palmino koplje te čičak, sušena pastelna gipsofila, sušeni zečji repovi i eukaliptus. Ako se pravilno brinemo za njega, suho cvijeće može trajati godinama, a njegova će boja ostati nepromijenjena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novosel (@opgnovosel)

Kako bi naše suho cvijeće trajalo maksimalno dugo, dobro ga je držati podalje od prozora jer će izravna sunčeva svjetlost izblijediti njegove lijepe prirodne boje i učiniti ga lomljivijim, a čistiti bismo ga trebali iznimno nježno krpom za prašinu, kistom ili sušilom za kosu jer suho cvijeće ima tendenciju stvaranja prašine. Zbog vode i vlage suho cvijeće može posmeđiti, postati mlohavo ili čak pljesnivo pa treba izbjegavati držanje u kupaonici.

Možda vas zanima Vraćamo se u dnevne boravke, a Sinsay ima kolekciju u pastelnim nijansama koje razbijaju jesensko sivilo Rubrika Life&style Life&style

Kada je aranžiranje suhog cvijeća u pitanju, neka stroga pravila ne postoje pa je dobrodošlo igranje sa svim onim što nam se sviđa. Pomiješamo li na primjer suho cvijeće s travama kao što su pampas, eukaliptus i glavice, dobit ćemo eklektičan buket suhog cvijeća koji će jednako sjajno izgledati u stvarnosti, kao i na Instagramu, a slobodno možemo u priču dodati i nešto mirisno poput začinskog bilja ili sušene lavande kako bismo svom buketu dali dubinu. Odrežemo li pak stabljike na različite visine, u trenu ćemo dobiti raskošnu dubinu i strukturu i stvoriti buket koji neće proći nezapaženo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucija (@lushumashi)

Istražili smo gdje sve pronaći najljepše suho cvijeće i gotove bukete, a vrijedi spomenuti da su svi oni koji vole osmisliti ih i dizajnirati sami dobrodošli i na Đardionicu, radionicu koju organizira omiljeni Đardin i koja se bavi upravo izradom buketa od suhog cvijeća.

Iako je razne vrste suhog cvijeća i suhih grana moguće pronaći u više manje svim trgovinama za uređenje doma, uvjerljivo nas najbogatija i najšarolikija ponuda čeka na placu kod kumica te općenito u ponudi raznih OPG-ova koji i sami uzgajaju puno različitog cvijeća i bilja, a oni koji imaju tu sreću da žive u netaknutoj prirodi, neke od najljepših vrsta pronaći će u šetnji poljima.

 | Autor: Emmezeta Emmezeta

Dekorativni buket Bleached Wheat, 24,99 Kn, Emmezeta

 | Autor: Emmezeta Emmezeta

Dekorativno suho cvijeće, više vrsta, 19,99 kn, Emmezeta

 | Autor: IKEA IKEA

Buket suhog cvijeća, vrba, 44,90 Kn, Ikea

 

 | Autor: Emmezeta Emmezeta

Dekorativno suho cvijeće, više vrsta, 129,99 Kn, Emmezeta

Photo: Instagram @floak.nl
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    dode jeftinije