Life&style
Dom iz snova

Sudionici emisija o preuređenju doma otkrivaju što se događa kad se kamere ugase

  • Uvijek volimo pogledati dobru emisiju o preuređenju doma, a čini se kako tamo sve ispadne savršeno, no je li uistinu tako?
  • Bivši sudionici emisija o preobrazbi doma otkrili su kako su njihove kuće izgledale nakon što su kamere otišle, a neka su iskustva stvarno loša
  • "U stvarnosti, stvari su doslovno bile zalijepljene trakom i spajalicama", rekao je jedan od njih
  • Pročitaj više: 'Lovci na nekretnine' braća Scott savjetuju kako postaviti savršenu rasvjetu u svoj dom

Svi vole dobru emisiju o renoviranju doma i uvijek nam se čini kako radovi u emisiji teku glatko i lako, a čak i kad se zakompliciraju (zbog dramatike showa?) krajnji rezultat je ipak zadivljujući. No, katkad sreća završi kad se kamere ugase i ekipa ode. Jesi li se ikad zapitala jesu li kuće uistinu tako savršeno preuređene, dizajn besprijekoran i sve ne samo da izgleda kao iz magazina nego i savršeno funkcionira?

Na Redditu je postavljeno pitanje: "Ljudi koji su bili u emisijama za renoviranje doma, kako se kuća drži? Tema je brzo postala viralna, jer su oni koji su sudjelovali u ovim realityjima (ili poznaju nekoga tko jest) počeli dijeliti svoja iskustva. I kako se ispostavilo, neki od tih vlasnika kuća zapravo nisu doživjeli sretan kraj kakav vidimo na ekranu.

"Moja tvrtka bila je angažirana da popravi ormare i radne ploče za kuću nakon epizode "Lovci na nekretnine". Kao što sam vidio, a i drugi su to komentirali, kamere su snimale kuću zaobilazeći sva problematična područja, a ne prikazujući ih pa je u emisiji izgledala sjajno. Vlasnici kuće bili su ljuti nakon što se ekipa samo pokupila i otišla, a mi smo se zaglavili u suočavanju s njima. Nije bilo zabavno i trajalo je nekoliko tjedana."

Sjećate se Extreme Makeovera? Emisija u kojoj grade ili uvelike preuređuju dom za zahtjevnu osobu/vlasnika? Snimili su jedan ovdje u mom gradu i moj brat, građevinar, je zamoljen da pomogne u izgradnji kuće usred zime. Brat nije mogao pomoći, ali naši prijatelji, susjedi, su se dobrovoljno javili i dom je završen za tjedan dana. Po jakoj kiši i hladnoći sagradili su ga, a sada dom ima bezbroj problema. Vlasnik se javio u "Extreme Makeover" kako bi se sve popravilo i rečeno mu je: "Ovo ste dobili besplatno, popravite sami."

Možda vas zanima Dizajneri otkrivaju kako u nekoliko koraka pretvoriti svako malo dvorište ili vrt u savršenu oazu za uživanje Rubrika Life&style Life&style

"Stažirao sam u emisiji "Extreme Makeover" početkom 2000-ih. Njihovi porezi su ogromni. Tone obitelji koji sudjeluju u emisiji na kraju prodaju sve što je stavljeno u kuću (računala, aparate, itd.) kako bi mogli platiti porez na imovinu."

"Ja sam slikar i poznajem dva različita para koji su sudjelovali u emisiji "Obožavaj ili prodaj". Oslikane sobe izgledale su dovoljno dobro za kameru, ali jako loše uživo. Morao je prefarbati sve obnovljene prostore."

"Prijatelji su bili u emisiji prije nekoliko godina. Bila su to tri super intenzivna tjedna snimanja i redizajn je izgledao sjajno na ekranu. U stvarnosti, to su bile doslovno stvari zalijepljene spajalicama i trakom. Nakon showa, moj prijatelj je uzeo dva tjedna godišnjeg da sve obnovi kako treba."

"Kupio sam kuću prikazanu u "Good Bones". Projekti popravka kuće iznosili su dvoznamenkaste tisuće dolara. Pretpostavljam da sam imao sreće što sam kupio kuću prije nego što je emisija stvarno krenula, tako da je vrijednost moje kuće daleko iznad onoga što sam morao u nju uložiti, no i dalje je to bila velika svota za preuređenje. Da ne spominjem sve čudne dizajnerske odluke koje sam ispravljao tijekom vremena. Mina i Karen nisu bile od pomoći kada sam im se obratio s problemima, i iskreno se nadam da to nije uobičajeno s njihovim kasnijim adaptacijama. Naučena lekcija s moje strane."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Good Bones (@goodboneshgtv)

"Moja obitelj je bila u emisiji za renoviranje doma kad sam bio dijete, kasnih 90-ih/početkom 2000-ih. Mislim da je to bila Changing Rooms ("Svlačionica") ili možda neka druga emisija iste glumačke ekipe i producenata. Bila je to jedna od onih emisija u kojima rade tri sobe u kući, a moja je bila jedna od soba koju su uređivali. Izgledalo je tako lijepo, ukrasili su je da izgleda kao vilinska šuma s ogromnim muralima na zidovima i noćnim nebom zvijezda koje visi sa stropa. Ali držalo se jako loše, svi murali na zidu su se ogulili i prilično brzo je izgledalo loše. Ipak sam se zabavljao snimajući emisiju i bila je to cool priča za ispričati prijateljima u školi."

Možda vas zanima Ovo su najvažnija pravila za uređenje spavaće sobe dostojne naslovnice magazina o interijerima Rubrika Life&style Life&style

"Bili smo u emisiji o uređenju dvorišta. Napravljeno je super jeftino i brzo. Super su ga ukrasili za "otkrivanje", a onda su skinuli sve ukrase zbog kojih je zapravo izgledao dobro. Dodali su jezerce u dvorištu i sve bi poplavilo svaki put kad padne kiša. Ali najbolje je bilo to što je dva tjedna nakon snimanja emisije naše dvorište bilo jako mokro i smrdjelo je na izmet. Ispostavilo se da su slučajno oštetili naš kanalizacijski vod i kanalizacija se izljevala posvuda."

 

"Vodoinstalaterska tvrtka za koju radim napravila je vodovod za emisiju preuređenja doma prije otprilike 10 godina. Napravili smo spajanje za novu praonicu rublja. Vlasnici su odabrali neke otmjene marokanske pločice za podove u nekom otmjenom butiku u New Yorku, a voditeljica emisije odlučila je da će izgledati bolje bez fugiranja... što je prošlo onako kako biste očekivali. Snimanje je završeno, a nekoliko tjedana kasnije pozvani smo natrag da zamijenimo otmjene pločice koje su se odmah okrhnulu i postale opasne nekim 'dosadnima'."

Možda vas zanima Kuhinje s pet zvjezdica: Ovih 5 stvari su zajedničke svim luksuznim kuhinjama Rubrika Life&style Life&style

"Obiteljski prijatelji bili su u jednoj od tih emisija. Njihov sin je imao 6 godina i jako je volio vlakove, pa je dobio ludu sobu s temom vlaka, zajedno s vlakom za vožnju koji je polako klizio po tračnicama po sobi. Isprva je bilo sjajno, ali ga je jako brzo prerastao i posramio se zbog svoje sobe u roku od nekoliko godina. Boja s vanjske strane kuće počela se ljuštiti u roku od nekoliko tjedana i kuća je izgledala užasno s velikim komadima oguljene boje."

"Vodio sam preuređenje kuće na jednoj od tih emisija. Ukratko: izrezali su više uglova nego što izvođači žele, a to puno govori. Nikad ne bih kupio kuću preuređenu na jednoj od tih emisija."

Photo: Instagram@propertybrothers
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    2 brata od zanata