Life&style

Stručnjak za kraljevski bonton otkrio neobičan način na koji kraljica Elizabeta jede banane

  • Malo toga u životu kraljice Elizabete II. može se smatrati “običnim”
  • Stručnjak za bonton sad je otkrio i neobičan način na koji britanska kraljica jede banane, kao i njenu posebnu metodu guljenja
  • U videu na TikToku njenu točnu metodu je i demonstrirao!

Kraljica Elizabeta II. nedavno je proslavila 96. rođendan, a ove godine slavi i 70 godina svoje vladavine, čime je postala najdugovječniji britanski monarh. Neobični i zanimljivi detalji iz njenog života uvijek privuku pozornost javnosti pa tako i njene prehrambene navike.

Darren McGrady, bivši osobni kuhar britanske kraljevske obitelji, u svojoj je knjizi, Eating Royally, objasnio na koji način kraljica jede banane. Pojasnio je kako kraljica Elizabeta II. odreže vrh i kraj banana te ju jede nožem i vilicom! Nareže bananu na manje komade kako ne bi bilo trganja i jedenja banana “poput majmuna”.

@downtown_t This is how the queen would eat a banana นี่คือวิธีที่ควีนอังกฤษเสวยกล้วย credit: bbc/documentary owners 🍌 #queen #queenelizabeeth #etiquette #platinumjubilee #queenofengland #queenbirthday #royalfamily #bananas #howtoeat ♬ original sound  - Downtown_t

Stručnjak za bonton William Hanson u videu na TikToku demonstrirao je točnu tehniku koju kraljica koristi kad jede banane.

“Ovako bi kraljica jela bananu. Koristimo vilicu da pridržimo bananu, a zatim odrežemo oba kraja. Nakon toga okrenemo nož u stranu i zarežemo ispod kore kako bi ju maknuli. Na kraju režemo manje komadiće i jedemo bananu”, može se čuti Williama kako u videu objašnjava kraljičin neobičan način jedenja banane.

Možda vas zanima Kraljica Elizabeta II. danas slavi 96. rođendan, ovo su detalji koje možda nisi znala o njoj Rubrika Stars Stars

Mnogi su ljudi u komentarima bili zbunjeni ovom metodom pa su u šali komentirali: “Moj život je već dovoljno kompliciran. Ne treba mi još i ovaj stres” i “Samo ste to učinili težim, a život je već dovoljno težak”.

No, jedenje banane na ovaj način nije jedina kraljičina neobična navika vezana uz hranu. Također je zabranila tjesteninu i krumpire jer se ne uklapaju u njenu dijetu, kao i školjke zbog straha od mogućeg trovanja hranom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @thewindsorsfamily

Uz to, u obzir je uzimala i susrete s javnošću pa tako za vrijeme ručka nije jela luk i češnjak ako je kasnije imala javno pojavljivanje. Darren McGrady dodao je i kako nikad nisu posluživali češnjak, no da ga je princ Philip obožavao pa je tako kad god nije bilo kraljice, princ Philip uživao u jelima s češnjakom.

Možda vas zanima Kraljica Elizabeta lansirala je vlastitu marku kečapa sa sastojcima iz kraljevske rezidencije. Da, kečapa! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram@gisou

Komentari 0