Life&style

Stručnjaci za financije otkrivaju koje se stvari u dućanima uistinu isplate kupiti u velikim količinama ili pakiranjima

  • Kupovina na veliko može nam uštedjeti dosta novca
  • No, neke stvari nisu pogodne za kupovinu na veliko, a također ovisi i o navikama potrošnje svake obitelji
  • Financijski stručnjaci podijelili su nekoliko savjeta i napravili popis stvari koje je najpogodnije kupovati u velikim količinama ili pakiranjima

Pokret masovne kupnje mnogima je uštedio ozbiljan iznos novca. No, stručnjaci iz The Financial Gym-a, odnosno njihove službe za planiranje proračuna, upozoravaju da ne bismo trebali kupovati baš sve u najvećoj mogućoj količini. "Svi bismo mogli biti malo izbirljiviji u vezi s našim popisima za kupovinu", tvrde i dodaju da ljudi ipak moraju malo promisliti prije nego ukrcaju gomilu svega u kolica.

Možda vas zanima Koji debakl: 15 osoba koje će dvaput razmisliti prije nego što opet nešto kupe na Internetu Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Shutterstock Shutterstock Uz male savjete možeš znati što se uistinu isplati kupiti u velikim pakiranjima ili količinama.

"Kad se odlučujete na kupnju na veliko, uvijek biste trebali usporediti jabuke s jabukama ili jediničnu cijenu s jediničnom cijenom", kaže Shannon McLay, izvršna direktorica i osnivačica The Financial Gym-a. Svaka trgovina uključuje jediničnu cijenu svakog artikla, ali neće se uvijek mjeriti na isti način niti su artikli potpuno jednaki. Dakle, odabir nije tako jednostavan kao što se čini. No uz male savjete možeš znati što se uistinu isplati kupiti u velikim pakiranjima ili količinama.

Ne možeš odoljeti kupovini čokoladice? Istraživanje pokazuje da je za to krivo njezino pakiranje

 | Autor: shutterstock shutterstock Uz male savjete možeš znati što se uistinu isplati kupiti u velikim pakiranjima ili količinama.

Dakle, evo što se prema istraživanju stručnjaka isplati kupovati na veliko, odnosno u velikim količinama ili pakiranjima:

1. Papirnati proizvodi za kućanstvo, poput maramica , papirnatih ručnika i toaletnog papira
2. Pelene
3. Sapun
4. Šampon i regenerator
5. Četkice za zube i pasta za zube
6. Vreće za smeće
7. Suhe stvari koje možeš držati u smočnici (tjestenina, brašno)
8. Alkohol
9. Hrana za pse
10. Poklon kartice (ukoliko se na kartice s većim iznosom može dobiti popust) 

Još jedna stvar koju treba uzeti u obzir jest hoće li tvoja obitelj moći pojesti kvarljive stvari prije nego što im istekne rok trajanja. Mnoge obitelji neće brzo potrošiti sve kvarljive stvari, a ako na kraju bacaš stvari, nisi uštedjela novac kupujući na veliko. Također, ne želiš gubiti novac skupljajući stvari koje će ostati u smočnici sve dok ne sakupe prašinu. Dakle, obično nekvarljivo, poput pelena i proizvoda od papira, imaju smisla. 

Muškarac u kupovini Možda vas zanima 7 razloga zašto bi muškarci trebali sami ići u šoping (jer oni to mogu!) Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0