Life&style

Što se događa s Netflixovom adaptacijom knjige 'Sedam muževa Evelyn Hugo'?

  • Ako već nisi čula, Netflix će snimati filmsku adaptaciju bestselera New York Timesa 'Sedam muževa Evelyn Hugo'
  • Smatra se da je spisateljica lik Evelyn Hugo temeljila na Elizabeth Taylor, Avi Gardner i Riti Hayworth
  • Ipak, obožavatelji ovog kultnog klasika nisu baš potpuno uvjereni da Netflixova filmska ekipa može to napraviti kako treba

Netflix će objaviti filmsku adaptaciju bestselera New York Timesa 'Sedam muževa Evelyn Hugo', ipak obožavatelji ovog kultnog klasika nisu baš potpuno uvjereni da Netflixova filmska ekipa može to napraviti kako treba. To ipak ne znači da općenito ne postoji povjerenje u Netflix. Ipak su nam dali 'Krunu' i 'Damin gambit', i, naravno, 'Bridgerton' je bio adaptacija koju je vrijedilo čekati. Netflix je dokazao svoju hrabrost kada je riječ o produkciji serija, ali njegova filmska reputacija... to je već druga priča. Netflixova adaptacija Rebecce (2020.) bila je daleko od misterije i gotičke magije koju je oživio Alfred Hitchcock, dobitnik nagrade za najbolji film iz 1940. godine. Netflixovo modernizirano, četvrto tumačenje 'Uvjeravanja' Jane Austen, premda hrabro, usitnjavalo je Austeninu romantičnu prozu u kičaste stihove. 

Nova Netflixov serija 'Ponovno samac' Možda vas zanima U petak stiže nova serija od tvorca 'Seksa i grada' i 'Emily u Parizu Rubrika Life&style Life&style

Dakle, nije čudo da su fanovi Taylor Jenkins Reid zabrinuti zbog toga što će Netflix preuzeti tako jako voljeni roman. Ako te zanimaju detalji te adaptacije i što drugi ljudi govore o njoj, evo što bi trebala znati…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Netflix Film (@netflixfilm)

O čemu se radi u 'Sedam muževa Evelyn Hugo'?

O čemu se ne radi?! Povijesni roman prati hollywoodsku starletu Evelyn Hugo dok sjeda za sveobuhvatni intervju s posrnulom novinarkom Monique Grant, koju Hugo odabire za posao. Kubansko-američka glumica povlači zavjesu na svojih sedam brakova i dok priča o hollywoodskim skandalima, izdajama i nevoljama, otkriva šokantne istine o svom vlastitom životu i životima svih oko sebe, uključujući Monique.

Je li 'Sedam muževa Evelyn Hugo' temeljeno na istinitoj priči?

Mnogi nagađaju da je Taylor Jenkins Reid, autorica knjige, lik Evelyn Hugo temeljila na Elizabeth Taylor, koja se udala za sedam različitih muškaraca; Avi Gardner, koja je otkrila tajne o svojoj prošlosti britanskom novinaru i kasnijem biografu Peteru Evansu; i Riti Hayworth, koja je imala španjolsko podrijetlo, ali uvjerena da će mijenjajući svoje ime i izgled učinkovito izbrisati svoje etničko nasljeđe biti uspješnija u Hollywoodu.

Međutim, mnogi su također uspoređivali priču sa stvarnom filipinskom glumicom Ginom Pareñom, koja je postala slavna 1960-ih i nedavno je u intervjuu otkrila da je dio LGBTQ+ zajednice, prije nego što je progovorila o svom bliskom odnosu s kolegom glumicom Nenitom Vidal.

Hoće li 'Sedam muževa Evelyn Hugo' biti serija ili film?

Netflix je spreman pretvoriti 'Sedam muževa Evelyn Hugo' u film, ali mnogi obožavatelji su zabrinuti oko strukture adaptacije. Roman je podijeljen u sedam dijelova, posvećenih svakom od muževa Evelyn Hugo, a dva u biti služe kao uvod i zaključak. Ali, čisti volumen romana naveo je mnoge da posumnjaju u njegovu adaptaciju kao filma. Kako bi se ispričala cijela priča, fanovi vjeruju da je jedina prava opcija za adaptaciju mini serija.

Doista, još 2019. godine je Freeform trebao napraviti mini seriju romana, s Ilene Chaiken i Jennifer Beals odabranima kao izvršnim producenticama, ali čini se da je Netflix ubrzo preuzeo projekt.

Tko je u glumačkoj postavi?

Još nismo sigurni, ali mnogi ljubitelji knjige već su odabrali najbolje za adaptaciju. Obožavatelji su pozvali glumce kao što su Sofia Vergara i Diane Guerrero da glume fiktivnu latino glumicu, dok su drugi spominjali ime Ane de Armas, navodeći njezinu nadolazeću ulogu Marilyn Monroe. Također su se pojavili prijedlozi da Jessica Chastain i Sadie Sink glume starije i mlađe verzije Celie St. James, još jednog istaknutog lika iz romana.

Nedavno su glasine identificirale meksičku glumicu Eizu González kao moguću kandidatkinju za Evelyn Hugo nakon što su se González i autorica Reid međusobno pratili na Instagramu.

U svakom slučaju, očekuj puno buke kada objave službenu glumačku postavu…

Možda vas zanima Evo zašto je "Djevojka na fotografiji" šokirala svijet, a pronašli smo još četiri slična dokumentarca na Netflixu Rubrika Life&style Life&style
Photo: None

Komentari 0