Life&style
1/15

Što pokloniti zaljubljenicima u interijere?

Odabir pravog poklona za dragu nam osobu nije uvijek lak zadatak. Mnogi od nas kupuju na poklon ono što se sviđa nama samima, što nije baš najbolje rješenje, osim u slučaju kada darujete blisku osobu koja ima ukus jako sličan vašemu.

Prvi i najvažniji korak u odabiru poklona je da zaboravite na vlastiti ukus i preferencije i stavite se na trenutak u ulogu osobe kojoj poklon kupujete. Sjetite se njezinog stila u uređenju interijera, boja i materijala koje prevladavaju u prostoru, koje su joj prostorije u domu omiljene, što voli raditi. Zapamtite i da je često sigurnije kupovati uporabne od dekorativnih predmeta za dom jer je vrlo teško točno pogoditi nečiji umjetničko-estetski afinitet i veća je šansa da ćete pokloniti nešto što se osobi baš i ne sviđa osobito (iako vam to vjerojatno nikada neće reći).

 | Autor:

Napravite popis od nekoliko stvari za koje mislite da bi osobu razveselile, odredite si budžet te locirajte trgovine koje drže proizvode koji vas zanimaju. U ovoj vam fazi Internet istraživanje može značajno skratiti vrijeme, a možda čak pronađete idealan poklon koji možete naručiti i on-line.

Evo i nekoliko preporuka za poklone koji će sigurno razveseliti zaljubljenike u interijere i poklonike dobrog dizajna:

 | Autor:

Daske za serviranje hrane – drvo je prirodan i prekrasan materijal idealan za serviranje hrane i danas se može naći velik izbor odlično dizajniranih dasaka svih veličina boja i oblika. Nije pogodno jedino ako poklon mora putovati s vama jer su najčešće dosta teške.

 | Autor:

Podmetači za čaše/podlošci za vruće predmete – praktičan poklon s kojim je teško pogriješiti; svi ih trebaju i vole. Možete ih pronaći u najrazličitijim materijalima i stilovima ili čak dati izraditi personalizirane za posebnu prigodu.

 | Autor:

Dizajnersko posuđe – prekrasna zdjela za voće ili salatu, set čaša ili šalica, čest su odabir poklonika dizajna. Izbor je zaista velik, morate samo pogoditi ukus osobe kojoj poklanjate.

 | Autor:

Lampe – dobra dizajnerska lampa jedan je od omiljenih predmeta zaljubljenika u interijere, vjerojatno ćete morati izdvojiti nešto više novaca, ali je svakako vrijedno toga ako darujete blisku osobu koju će takva lampa jako razveseliti, te ju podsjećati na vas još puno godina.

 | Autor:

Tekstilni proizvodi za dom -  jastuci i jastučnice, dizajnirane kuhinjske krpe ili podmetači za jelo, dnevne deke, vrećice/posude za čuvanje ili serviranje kruha, držanje voća i sl. izbor ovakvih proizvoda, kao i različitih uzoraka i tekstila zaista je velik. Fokusirajte se na manje predmete ili na set proizvoda, jer će veće komade kao zavjese ili prekrivače zaljubljenici u interijere ipak željeti odabrati sami.

I na kraju treba reći da ako i dalje niste sigurni što pokloniti zaljubljenicima u interijere, ili se nikako ne možete odlučiti između nekoliko poklona, sasvim je u redu darovati im poklon bon njihove omiljene trgovine, u dizajnerskoj čestitci naravno!

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0