Life&style

Što bi se dogodilo s tvojim tijelom kad bi prestala nositi donje rublje

  • Nošenje donjeg rublja rutina je koliko i disanje. Oblačimo ga ispod odjeće svaki dan prije nego krenemo na posao, trening ili u školu
  • Ali zašto uopće nosimo donje rublje? Najčešći razlog je taj što se na njega gleda kao na društvenu normu
  • Dakle, ako nosimo donje rublje jer smo na to uvjetovani, je li to zaista potrebno?

Sve više žena odlučuje se odreći donjeg rublja radi zdravlja, udobnosti ili izgleda. Medicinski gledano, intimno područje je "najsretnije i najzdravije kad ima priliku disati", rekla je dr. Lisa Masterson za PopSugar. Ali prije nego što vikneš: "Aleluja!" i ostaviš gaćice po strani, možda bi željela znati što se događa s tvojim tijelom kad prestaneš nositi donje rublje.

Možeš smanjiti rizik od infekcija

Nitko ne voli infekcije u intimnom području koje prate neugodne nuspojave, poput svrbeža. Ispostavilo se da ako prestaneš nositi donje rublje, možeš smanjiti šanse za razvoj infekcije, pogotovo ako si im inače sklonija. Zašto? Prema dr. Nini Mai "gaćice mogu zarobiti višak vlage i mikroba" što pogoduje stvaranju bakterija te dovodi do infekcije. Gaćice bi čak mogle urokovati širenje bakterija iz rektuma u trakt, osobito kada je u pitanju nošenje tanga gaćica.

Pogreške s donjim rubljem koje svi radimo

Tvoja intimna zona bolje će "disati"

Iako skidanje donjeg rublja neposredno prije spavanja nije pravilo, ako to počneš prakticirati moglo bi ti pomoći da se malo odmoriš, pogotovo ako donje rublje nosiš tijekom dana. Jednostavno rečeno, tvojoj je rodnici ponekad potreban svjež zrak, prema Alyse Kelly-Jones. "Vjerujem da bi područje vulve trebalo biti izloženo zraku, baš kao i bilo koje drugo područje vašeg tijela", rekla je za Healthline . Ovaj noćni ritual mogao bi biti posebno koristan za žene osjetljive na vaginalne infekcije.

Možda vas zanima Nevjerojatan razlog: evo što kažu zašto ne bismo trebale nositi crno donje rublje! Rubrika Life&style Life&style

 | Autor:

Možeš smanjiti rizik od alergijskih reakcija

Bez obzira osjećaš li se čudno pri samoj pomisli da ne nosiš donje rublje ili ti je najnormalnija stvar da želiš da tvoja intimna zona diše, nije loša ideja barem povremeno prestati nositi donje rublje ako je tvoja koža sklona alergijama. Do alergije obično dolazi ako nosiš rublje koje je izrađeno od umjetnih tkanina, zato se često preporučuje pamučno rublje. Tvoj deterdžent za pranje rublja također može izazvati alergijsku reakciju.

Možda vas zanima Uz ove savjete više nikad nećeš kupiti donje rublje koje ti ne odgovara Rubrika Moda Moda

Možeš poboljšati cirkulaciju

Ako prestaneš nositi donje rublje, možda se nećeš osjećati samo ugodnije, već bi mogla i poboljšati cirkulaciju krvi, posebice ako obično nosiš tijesno i usko donje rublje. Ako dulje vrijeme nosiš usko donje rublje, mogla bi osjetiti neželjene trnce u tom području, što je rezultat slabe cirkulacije, izvijestio je Los Angeles Times.

Možda ćemo te navesti da se barem na dan odrekneš donjeg rublja i sama provjeriš ima li nenošenje gaćica uistinu svoje blagodati. Ipak, trebamo raditi onako kako nam se čini ugodno, ako nam je ugodno u uskim gaćicama i trapericama, zašto ne? 

 

 

 

 

 

Photo: None

Komentari 0