Life&style

Nevjerojatan razlog: evo što kažu zašto ne bismo trebale nositi crno donje rublje!

  • Mi se u crnom rublju osjećamo baš seksi, a sad je iskrsnuo razlog zašto ga ne bismo trebale nositi! Ne vjerujemo...
  • Naime, australska savjetnica za boje tvrdi da boje donjeg rublja utječu na naše raspoloženje, neke negativno, neke pozitivno 
  • I tvrdi da je jedna boja vrlo posebna i svima je preporuča - nije to ni bijela koja se kao i crna našla na lošoj listi

Anjel O'Bryant, profesionalna savjetnica za boje, izjavila je u jednom intervjuu da boja naše odjeće osjetno utječe na naše raspoloženje i energiju. Osobito preporučuje nošenje gaćica u boji. Njeno objašnjenje: svaka boja vibrira na različite načine i u različitim stupnjevima. 

Taj je učinak osobito djelotvoran kada se rasporedi po korijenskoj čakri (koja se naziva i muladhara – to je prva glavna čakra, predstavlja korijen iliti temelj cijelog energetskog sustava u čovjeka, prema tradiciji joge i hinduizma). Korijenska čakra na mjestu je kojee pokriva naše donje rublje - naime na perineumu, između genitalija, anusa i trbuha. Povezuje tijelo i našu dušu sa zemljom i obično se smatra našom energetskom stanicom. Zato na svoje raspoloženje možemo utjecati bojom gaćica, tvrdi O'Bryant. Svejedno je vidiš li donje rublje ili ne, jer energija boje prolazi kroz kožu i širi se tijelom u mozak.

Možda vas zanima Uznemirujuće istraživanje: gotovo 50 posto ljudi ne mijenja rublje svaki dan Rubrika Life&style Life&style

Koja je boja najbolja?

Koju boju bi trebala odabrati ovisi o tome što želiš kontrolirati. Prema stručnjakinji, crvena je najbolji izbor ako želiš unijeti više energije u svoj seksualni život. Boja je seksi i odiše ekstrovertiranošću. Za one koji pate od nedostatka sna ili su općenito pod stresom, O'Bryant savjetuje svijetlo plavu ili blijedo ružičastu, jer one djeluju smirujuće.

Ali tamnoplava, poput ultramarina, još je bolja od crvene boje. To je smirujuća boja i zrači profesionalnošću. Akvamarin plava (plava s visokim udjelom zelene), dobra je, na primjer, kad se moraš koncentrirati.

Možda vas zanima Ovo su četiri najbolja brenda donjeg rublja za žene s manjim grudima Rubrika Moda Moda

Moramo razočarati one koji se oslanjaju na crno donje rublje: crno, bijelo i sivo vrlo su loše opcije, jer ne vibriraju i blokiraju protok energije. Prema stručnjakinji, crna boja govori: „Želim te kontrolirati“; Siva: “Nisam emocionalno uključena“; a bijela znači: „Trebam svoj prostor.“ Smeđa boja također smanjuje energiju.

Photo: shutterstock

Komentari 0