Life&style
Rose

Spicy Rosé novo je hit piće na TikToku i jedva ga čekamo isprobati

  • TikTok nam je vječna inspiracija za nove ideje u kuhinji, ali i u čaši
  • U posljednje vrijeme sve češće vidimo jednu novu, zanimljivu varijaciju pića - spicy rosé
  • Ljubitelji roséa možda će htjeti probati novu verziju svog omiljenog vina - u svakom slučaju, oduševio je mnoge pa će možda i tebe

Rosé je savršen izbor vina za vruće ljetne dane. Klasičan, lagan i savršeno prihvatljiv s kockicama leda, to je gutljaj koji želimo dok uživamo u zalasku sunca uz more ili na nekoj lijepoj terasi. Ove godine pojavio se trend koji će tvoj rosé podići na viši nivo. Pozdravi pikantni rosé - It piće ljeta, kaže TikTok.

Emily Mariko - najnovija TikTok senzacija Možda vas zanima Ovu ženu koja kuha na TikTok-u gledaju baš svi, njezini videi očarali su milijune, a istražili smo zašto je to tako Rubrika Life&style Life&style

Slijedeći prethodne gastro trendove kao što su pečena feta tjestenina i pesto jaja, stavljanje kriški jalapeña u rosé vino sve više iskače na mome feedu. No, trend nije ostao samo na TikToku već je postao toliko velik da su poznati wine barovi u Americi i Londonu dodali pikantni rosé na svoj menu. Ovdje je sve što trebaš znati prije nego što odlučiš pripremiti čašu ljutog rosea za sebe.

Sve što treba znati o rosé vinu (osim da, dobro ohlađen, najbolje prija ljeti)

Što je Spicy Rosé?

Ukratko, to je dodavanje jalapeño papričica u ohlađenu čašu roséa. Zapravo, to je čitava priča. Dakle, svega te dva sastojka i jedan hrabri trenutak dijele od ovog novog trendi pića koje se slavi na društvenim mrežama. Među prvima ga je bjavila TikTokerica @kalejunkie, a sudeći po reakcijama čini se da imamo novo piće ljeta.

 

@libbycmeyer Gamechanger #jalapenorose #spicyrose #summerdrinks #rose #wine ♬ Vegas (From the Original Motion Picture Soundtrack ELVIS) - Doja Cat

 

Da bi napravila ovo trendi piće jednostavno u čašu ulij svoj omiljeni rosé i dodaj tri ili četiri kriške jalapeña. Kako bi najbolje osjetila taj 'kick' papričice, pusti neko vrijeme da se okus čilija proširi u piće. Nakon toga dodaj led i tvoje vruće osvježenje je spremno. Iako ovo možeš probati s bilo kojim roséom, slađa vrsta može pomoći da postigneš pravu ravnotežu. U svakom slučaju, za početak isprobaj s jeftinijom bocom, sve dok ne nađeš svoju omiljenu kombinaciju okusa.

Oni koji se boje papričica neka slobodno izvade sjemenke prije stavljanja u vino. A ako želiš jači začin, predlažemo da kriške jalapeña promućkaš na dnu čaše za vino prije nego u nju utočiš rosé. Samo pazi da dodaš malo vina prije mućenja, što je bitno za dobivanje okusa iz paprike. Također možeš lako napraviti začinjeni rosé kao špricer tako da ga preliješ gaziranom vodom.

Ono što se u početku činilo kao nevjerojatan duo mogao bi biti naš novi omiljeni koktel za ljeto!

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Odlicno