- Ova voćno-svježa pita od bresaka ima okus po ljetu!
- Plus: brzo i jednostavno se spravlja
- Donosimo ti recept za slasnu voćnu pitu koja će sigurno oduševiti
Ukusna pita od bresaka ima lagani voćni okus te se može spraviti bez puno muke. Zvijezde su takozvane plosnate breskve koje piti daju slatku notu. Međutim, možeš koristiti i obične, domaće breskve za ovu pitu. Crème fraîshe (vrhnje) daje piti laganu notu – baš onakvu kakvu volimo ljeti! Svakako je vrijedi kušati!
Sastojci
• 125 g brašna
• 120 g šećera
• 1 prstohvat soli
• 250 g brašna
• 4 plosnate breskve
• 2 jaja
• 75 g Crème fraîshe (vrhnje)
• 125 ml mlijeka
• ½ žličice jestivog škroba
Priprema
1. Pjenasto stuci maslac, 60 g šećera i 1 jaje. Dodaj 1 prstohvat soli i brašno te odmah zamijesi tijesto. Ostavi tijesto sat vremena u hladnjaku.
2. Operi breskve te nareži na ploške.
3. Zatim pomiješaj Crème fraîshe, 1 jaje, 60 g šećera, mlijeko i jestivi škrob.
4. Zagrije pećnicu na 180 stupnjeva (gore/dolje). U međuvremenu stavi tijesto u namašćeni kalup za pitu te izvuci rub.
5. Raspodijeli ploške bresaka u obliku kruga po tijestu te prelij po tome smjesu s vrhnjem.
6. Peci pitu oko 30 minuta do zlatnožute boje te dok smjesa bude čvrsta. Tko želi, može se pitu posuti šećerom u prahu prije posluživanja.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.