-
Zadnji su dani kalendarskog ljeta, pa treba iskoristiti obilje koje još uvijek vlada na tržnicama
-
Breskve i nektarine lagano su i aromatično voće, savršeno za deserte
-
Ova krema podsjetit će te na davne dane kad smo kao klinci u kafićima naručivali gusti sok sa šlagom!
Ovo je sjajan recept za trenutke kad osjećaš veliku želju za slatkim, a ne želiš peći kolač niti smazati ploču čokolade. Idealan je omjer okusa, kalorija i uloženog truda.
Sastojci:
- 10 breskvi
- 2 dl limunovog soka
- 3 dl vode
- jušna žlica želatine
- 70 g šećera
- 250 ml vrhnja za šlag
- nekoliko listića mente
Priprema :
1. Oguli breskve, isjeckaj ih na sitne komade i stavi u blender. Dodaj sok od limuna i miksaj sve dok ne dobiješ gustu smjesu od breskve. Zatim ostavi da stoji u blenderu dok ne završiš sljedeći korak.
2. U manju posudu ulij hladnu vodu (količinu odredi prema uputama na pakiranju želatine u prahu), dodaj žlicu želatine i miješaj dok se ne istopi. Ostavi 4-5 minuta, zatim dodaj šećer i stavi na vatru. Kuhaj dvije minute uz stalno miješanje dok se šećer ne istopi.
3. Smjesu od želatine dodaj u gustu smjesu od breskve koju si prebacila u posudu i miješaj nekoliko minuta dok se sastojci ne sjedine. Stavi u frižider da odstoji dva sata, dok smjesa ne očvrsne. Dok se smjesa hladi u frižideru, istuci šlag i dodaj ga u ohlađenu smjesu od breskve. Dobro izmješaj i prebaci u staklene čaše ili posudice. Ukrasi listovima mente i uživaj!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.