- Ovaj rafinirani kolač s „mrljama“ podsjeća bojama na psa dalmatinera
- Optički je pun pogodak, ali okusom će također zadovoljiti i najprofinjenija nepca
- Donosimo ti recept za dalmatiner kolač
Želiš isprobati nešto novo? Onda imamo savršen recept za tebe! ovaj cool i profinjeni kolač izgleda sjajno sa svojim mrljama, a i vrlo je ukusan. Dakle, ova slastica definitivno je vrijedna pokušaja.
Sastojci
Za svijetlo tijesto:
• 4 jaja
• 300 g brašna
• 1 pakiranje praška za pecivo
• 200 g šećera
• 2 žličice mlijeka
• 250 g maslaca
Za tamno tijesto:
• 1 žlica vode, kipuće
• 1 žlica kakaa u prahu
Ukrašavanje:
• 250 g šećera u prahu
• 3 žlice vode
• malo čokolade za kuhanje
Priprema
1. Pomiješaj sve sastojke za svijetlo tijesto te ¾ smjese stavi u namašćeni i pobrašnjeni okrugli kalup.
2. Sastojke za tamno tijesto pomiješaj u gustu smjesu te pomiješaj s preostalom ¼ svijetlog tijesta. Potom tu smjesu stavi u slastičarsku vrećicu te napravi „mrlje“ različitih veličina po svijetlom tijestu u kalupu.
3. Peci kolač 40-50 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva.
4. Za glazuru pomiješaj vodu i šećer u prahu da nastane gusta smjesa. Potom premaži time ohlađeni kolač.
5. Rastopi čokoladu te napravi točkice po glazuri.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.