Life&style

Isprobaj recept za ovu preslatku deliciju u svakom pogledu – kolač 'dalmatiner' je novi hit

  • Ovaj rafinirani kolač s „mrljama“ podsjeća bojama na psa dalmatinera
  • Optički je pun pogodak, ali okusom će također zadovoljiti i najprofinjenija nepca
  • Donosimo ti recept za dalmatiner kolač

Želiš isprobati nešto novo? Onda imamo savršen recept za tebe! ovaj cool i profinjeni kolač izgleda sjajno sa svojim mrljama, a i vrlo je ukusan. Dakle, ova slastica definitivno je vrijedna pokušaja.

Sastojci

Za svijetlo tijesto:

• 4 jaja

• 300 g brašna

• 1 pakiranje praška za pecivo

• 200 g šećera

• 2 žličice mlijeka

• 250 g maslaca

Možda vas zanima Predivan kolač s okusom omiljenog ljetnog koktela: mojito-torta bez pečenja Rubrika Life&style Life&style

Za tamno tijesto:

• 1 žlica vode, kipuće

• 1 žlica kakaa u prahu

Ukrašavanje:

• 250 g šećera u prahu

• 3 žlice vode

• malo čokolade za kuhanje

Priprema

1. Pomiješaj sve sastojke za svijetlo tijesto te ¾ smjese stavi u namašćeni i pobrašnjeni okrugli kalup.

2. Sastojke za tamno tijesto pomiješaj u gustu smjesu te pomiješaj s preostalom ¼ svijetlog tijesta. Potom tu smjesu stavi u slastičarsku vrećicu te napravi „mrlje“ različitih veličina po svijetlom tijestu u kalupu.

3. Peci kolač 40-50 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva.

4. Za glazuru pomiješaj vodu i šećer u prahu da nastane gusta smjesa. Potom premaži time ohlađeni kolač.

5. Rastopi čokoladu te napravi točkice po glazuri.

Možda vas zanima Ne moraš biti jako vješta da bi ti ovaj brzi, niskokalorični kolač od jabuke s kokosom ispao super Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0