- Ovaj recept doista je zlata vrijedan
- Francuski kolač od trešanja ispeći ćeš u tren oka
- Povrh svega – uvijek će ti uspjeti!
Kad čuješ ili pročitaš negdje "francuska kuhinja", misliš li odmah na Haute Cuisine i francuske pite (tartes)? Onda će te ovaj recept iznenaditi: francuski kolač od trešanja sliči spravljanju složenca – međutim, rezultat je sladak i neodoljiv!
Sastojci
• 600 g svježih trešanja (kao alternativa može i kompot od višanja iz staklenke)
• 30 rastopljenog maslaca
• 4 jaja
• 250 ml mlijeka
• 100 g brašna
• 100 g šećera
• 1 pakiranje vanilin šećera
• prstohvat soli
• malo maslaca za namastiti kalup
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Namasti kalup za složenac maslacem te stavi unutra trešnje (bez koštica).
3. Potom pomiješaj sve ostale sastojke te prelij po trešnjama.
4. Sve zajedno peci u zagrijanoj pećnici 40-45 minuta do zlatnožute boje.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.