- Ovaj čokoladni kolač oduševit će te sočnošću i mekoćom
- Recept za Kladdkaka kolač dolazi direktno iz Švedske
- Recept je vrlo jednostavan, a rezultat je doista pravi san
Ima Kladdkaka možda ne zvuči privlačno, ali to je kombinacija od riječi „kladdig“ (švedska riječ za „ljepljivo“) i „kaka“, što znači „kolač“. Dakle, riječ je o čokoladnom kolaču s vlažnom i ljepljivom unutrašnjošću koja nije potpuno pečena. Zbog toga se još naziva i „ljepljivi kolač“ te se u Švedskoj tradicionalno poslužuje uz kavu.
Sastojci
• 150 g maslaca
• 200 g čokolade
• 250 g šećera
• 2 jaja
• 150 g brašna
• 3 žlice kakaa u prahu
• 1 žličica vanilin šećera
• 1 prstohvat soli
• šećer u prahu
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva.
2. Rastopi maslac te premaži okrugli kalup (promjera 24 cm) s malo maslaca.
3. U rastopljeni maslac dodaj čokoladu, najbolje natrganu na komade.
4. Stuci jaja pjenasto sa šećerom te umiješaj u to maslac s čokoladom.
5. Pomiješaj brašno, kakao, sol i vanilin šećer te umiješaj u prestale sastojke.
6. Stavi tijesto u kalup, ravnomjerno raspodijeli te peci 15 do 20 minuta.
7. Kolač smije biti još malo mekan. Posluži ga posutog šećerom u prahu.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
vi
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.