- Sezona trešanja u punom je jeku. A uskoro će i višnje koje su isto dobre za ovaj kolač
- Kako je bolje proslaviti od uživanja u ukusnom kolaču od ovog voća?
- Donosimo ti recept za kolač koji su spravljale naše bake – jednostavno i brzo
Sočan i ukusan kolač od trešanja je prava stvar u ljetno vrijeme. Svejedno hoćeš li ga ponijeti sa sobom na neku zabavu ili ćeš u njemu uživati kod kuće na terasi uz kavu. Priprema ove slastice isplati se u svakom slučaju. A najbolje kod recepta je da priprema traje samo pet minuta! Kolač možeš spraviti i s višnjama – bit će jednako ukusan!
Sastojci
• 200 g šećera
• 200 g maslaca (mekog)
• 5 jaja
• 250 g brašna
• 1 žličica praška za pecivo
• 100 g jestivog škroba
• 700 g trešanja (bez koštica), alternativno 2 staklenke kompota od višanja
• 150 g šećera u prahu
• 2 žlice soka od limuna
• ulje i maslac za namastiti lim
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Namasti lim za pečenje.
2. Stavi šećer i maslac u posudu te pjenasto stuci. Umiješaj jedno po jedno jaje.
3. U smjesu umiješaj prašak za pecivo, brašno i jestivi škrob.
4. Tijesto stavi u lim za pečenje te zagladi.
5. Po tijestu raspodijeli trešnje. Možeš ih čak i malo utisnuti u tijesto. Ako koristiš višnje, ocijedi ih najprije.
6. Kolač peci na 175 stupnjeva 25-30 minuta. Za to vrijeme pomiješaj sok od limuna i šećer u prahu za glazuru te time premaži ohlađeni kolač.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.