Life&style

6 ideja za najoriginalnije zapakirane poklone

Zamatanje poklona ne mora biti klasično niti je potrebno veliko umijeće da bi tvoj dar izgledao savršeno. Isprobaj neku od ovih tehnika - ili svih šest!

Ove godine pusti mašti na volju kad je u pitanju odabir poklona, ali i njegovo zamatanje. Lijepo pakiranje može svaki sar učiniti vrlo posebnim i jedinstvenim. Ako ti nedostaje inspiracije, mi ti predlažemo nekoliko maštovitih i zanimljivih ideja za koje ti neće trebati puno vremena ni materijala. S ovim idejama istaknut ćeš se u moru jednako i 'dosadno' zamotanih poklona. 

1. Sob

Pomoćnik Djeda Božićnjaka je motiv koji nas podsjeća na Božić. Iako nam se čini kako je kompliciran za napraviti, zapravo je potpuno suprotno. Dovoljan ti je samo pak papir ili papirnata vrećica, crna bojica i pompon s neke stare kape. U par pokreta rogovi i oči su gotove, a 'coflek' zalijepljen. Da bi si još olakšala, umjesto nacrtanih rogova možeš staviti drvene kvačice za rublje. Ovako zamotan poklon razveselit će sve - i velike i male. 

 | Autor: miss7/pinterest miss7/pinterest

2. Grančice

Još jedna vrlo jednostavna ideja za koju će ti biti potrebna samo koja grančica s jelke. Svako od nas se bar jednom našao s njima u rukama jer smo ih odrezali kao višak na božićnom drvcu. Ako će to slučaj i ove godine, odmah si si riješila i zamatanje poklona- dvije muhe jednim udarcem! Raskošniju granu možeš zalijepiti na poklon i dobit ćeš WOW efekt ili pak zakačiti granu na traku s kojom si zamotala poklon. U svakom slučaju dat ćeš prirodan touch svom daru. 

 | Autor: miss7/pinterest miss7/pinterest

Možda vas zanima 20 originalnih ideja za romantično i lijepo božićno drvce - koje to nije Rubrika Life&style Life&style

3. Crtež

Iako na prvu može zvučati zastrašujuće i misliš da moraš biti vrhunski umjetnik kako bi ukrasila poklone, odgovor je jednostavan - ne moraš! Opet će ti biti najlakše ako izabereš pak papir na koji se lako da mašta pretočiti u stvarnost. Možeš dati djeci da se zabavljaju i crtaju po već zamotanim poklonima ili staviš pred njih cijelu rolu pa kasnije koristiš dijelove koji ti odgovaraju. Ako ti se ne da  zamarati s crtežima, dovoljno je napraviti motive poput jednostavne jelke, srca ili zvjezdica i dobit ćeš unikatan papir za zamatanje. 

 | Autor: miss7/pinterest miss7/pinterest

4. Snjegović

Ovo je dobra ideja i za zamatanje poklona i kad nisu blagdani u pitanju. Vrlo je jednostavna jer ti je potreban bijeli papir za zamatanje, malo papira u boji i ukrasna trakica. Papir u boji će ti biti idealan za izradu nosa, očiju i gumba, a ukrasnom trakom možeš napraviti šal, pa će tvoj poklon izgledati kao pravi snjegović. A kako bi ga učinila posebnijim, nos možeš zalijepiti u obliku piramide i dobiti 3D efekt. 

 | Autor: miss7/pinterest miss7/pinterest

5. Svjetlucavi detalji

U blagdansko vrijeme šljokice su must have i jedino tada je prihvatljivo biti od glave do pete u šljokicama. Ako i ti voliš ovaj trend, vrlo jednostavno ga možeš prekopirati na svoje poklone. Kupljenje konfete ili izrezane sjajne papiriće moraš samo 'pobacati' po poklonu koji je premazan ljepilom. Šljokice ili sjajni detalji mogu biti samo na jednom dijelu poklona ili preko cijelog. Kako god izabrala tako ukrašen poklon će zaista izgledati svečano, a svi ljubitelji šljokica će uživati u čaroliji boja. 

 | Autor: miss7/pinterest miss7/pinterest

Možda vas zanima Dekoracije u obliku bora koje možemo pojesti? Lajkamo! Rubrika Life&style Life&style

6. Paketi

Pakiranje poklona poput ovog jednostavno je ako su pokloni pravilnog oblika. Upakirani poput pošiljke koja na sebi ima prave markice i naljepnice kao da je stvarno putovala od Djeda Božićnjaka prema nama. Ti detalji je čine posebnom i personaliziranom. Ako ti se ne da baviti detaljima, postoji i jednostavnije, a lijepo pakiranje. Dovoljna ti je slika koja će ti se svidjeti ili opisati osobu kojoj je poklon namijenjen. Nakon što je poklon umotan u papir i ukrašen trakom, sliku koju si izabrala samo natakni (a možeš i zalijepiti) ispod mašne. 

 | Autor: miss7/pinterest miss7/pinterest

Photo: miss7/pinterest

Komentari 0