Life&style

Smršaviti za 12 dana: J.Lo i druge zvijezde oslanjaju se na ovaj trik za mršavljenje

  • Želi smršaviti, ali jednostavno ne možeš bez ugljikohidrata? 
  • Onda jednostavno oponašaj slavne osobe!
  • Jennifer Lopez ostaje vitka zahvaljujući jednostavnom triku njenog trenera Davida Kirscha

Dijete su prava muka. I često ne djeluju, posebno kad dođeš u određene godine. Zato... Želiš se riješiti nekoliko kilograma bez puno truda? Onda se jednostavno osloni na trik za mršavljenje u koji se zaklinju slavne osobe poput Jennifer Lopez i Liv Tyler, a koji bi trebao rezultirati  vidljivim uspjehom nakon samo dva tjedna! 

Pravilo za mršavljenje je „ugljikohidrati do 14:30“, a osmislio ga je slavni trener David Kirsch. To je svojevrsni mini intervalni post u kojem je unos ugljikohidrata ograničen na jutro i rano poslijepodne. U ovom vremenskom prozoru dopuštene su zobene pahuljice, tjestenina, mahunarke i slično. Nakon 14:30 sati na jelovniku su namirnice bogate bjelančevinama - poput mesa, ribe i sira te puno svježeg voća, povrća i salata.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Evo što se krije iza toga

Zašto je ovaj trik za mršavljenje toliko učinkovit? Naime, ugljikohidrati nam sve do podneva daju vrijednu energiju koja nam pomaže da izdržimo dan i drže nas fokusiranima. Osim toga, dovoljno se krećemo do navečer da se ugljikohidrati mogu sagorjeti. Stvari su drugačije navečer: ako guštamo u velikoj pizzi, a zatim legnemo na kauč ili idemo u krevet, višak energije pohranjuje se u masno tkivo i dobivamo na težini.

Kako usput smršavjeti Možda vas zanima Kako mršaviti 'usput': 10 alternativa tvojim omiljenim jelima uz koje se tope kilogrami Rubrika Life&style Life&style

Dijeta s jajima: kako funkcionira i može li se stvarno izgubiti 9 kg u 2 tjedna?

Koliko točno ugljikohidrata smiješ pojesti do 14:30 je potpuno individualno. Naravno, nekome tko ima fizički zahtjevan posao treba više od onoga tko sjedi za stolom osam sati. Međutim, Kirsch savjetuje da slušaš svoje tijelo i jedeš samo kada si doista gladna. Tada ćeš se nakon otprilike dvanaest dana moći radovati prvim vidljivim uspjesima.

Photo: Instagram@gisou

Komentari 0