- Sezona je šparoga pa smišljamo nove, kreativne načine da u njima uživamo
- Ovaj ukusni složenac zapečen je sa sirom, a priprema se u kratkom roku
- Dodatni plus: dodavanjem ili oduzimanjem sastojaka dobit ćeš razne varijacije jela
Biti kreativan u kuhinji ne znači automatski trošiti puno vremena. Jelo se ponekad može činiti neobičnim, a zapravo je vrlo jednostavno za spraviti. Poput ovog ukusnog recepta, na primjer: šparoge i krumpir u kombinaciji sa šunkom i sve zapečeno sa sirom. Nije li neodoljivo? Ovaj je recept savršen za ljubitelje šparoga i sve one koji to žele postati.
Dapače, ako si zagriženi fan ovog povrća, preporučujemo da jelo pripremaš s divljim šparogama čiji je okus jači. Možeš ih naprati sama (evo malo i sportske aktivnosti u prirodi) ili kupiti. Kad kupuješ šaparoge treba obratiti pozornost na neke sitnice, a ovako ćeš prepoznati jesu šparoge li svježe. Savjet za ovaj složenac: vegetarijanac si? Jednostavno izostavi šunku ili je zamijeni povrćem po svom izboru ili gljivama.
Sastojci:
• 500 g bijelih šparoga (debelih)
• 600 g krumpira
• 200 g kuhane šunke
• 2 poriluka (samo bijeli dio)
• 2 režnjića češnjaka
• 2 žlice maslaca
• 1 žlica brašna
• 500 ml mlijeka
• 1 žličica kima (mljeveni)
• sol i papar
• 150 g naribanog sira
Korak po korak: Evo kako se pravilno kuhaju bijele i zelene šparoge, postoji caka
Priprema
1. Operi šparoge, oguli, očisti te nareži dijagonalno na tanke ploške. Oguli krumpir pa nareži ili naribaj na tanke ploške. Nareži kuhanu šunku na trakice.
2. Oguli poriluk i češnjak, a potom poriluk nareži na kolutiće, a češnjak nasitno nasjeckaj. Pirjaj kratko na maslacu u vrućoj tavi. Zatim kratko poprži šunku te pospi brašnom. Umiješaj mlijeko. Ostavi da se krčka nekoliko minuta. Umiješaj šparoge i krumpir te kuhaj 2-3 minute.
3. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (gore/dolje).
4. Začini povrće kimom, solju i paprom pa stavi u kalup za složenac. Sve ravnomjerno rasporedi. Pospi sirom i peci u pećnici oko 35 minuta dok ne porumeni.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.