Life&style

Slaba cirkulacija, manjak željeza... Što sve tvoja usta mogu otkriti o tvom zdravlju

  • Poljupci, jelo, govor -  sve su to vrlo bitne stvari za koje su nam potrebna naša usta
  • Zbog toga je pravilna higijena vrlo važna i mora se redovito provoditi 
  • Otkrit ćemo ti što stanje tvojih usta otkriva o tvom zdravlju 

Naša usta mogu u mnogim slučajevima nešto reći o našem zdravlju. Sakupili smo za tebe najvažnije činjenice… 

Blijede usne 

Ako su ti usne takve boje da se gotovo ne razlikuju od tvoje boje kože, vrlo vjerojatno patiš od nedostatka željeza. Jesi li često umorna? Ako jesi, onda trebaš napraviti analizu krvi – postoji mogućnost da će ti liječnik prepisati neke preparate koji će ti nadoknaditi željezo. Alternativno pomažu namirnice koje jačaju krv – poput cikle, govedine i orašastih plodova – koje će ponovno napuniti tvoje zalihe željeza. 

Možda vas zanima Može li se postati ovisan o balzamu za usne? Otkrij 5 tajni o proizvodu bez kojeg često ne možemo Rubrika Beauty Beauty

Suhe i ispucale usne 

Ako patiš od ispucanih i suhih usana i kad nije hladno zimsko vrijeme, moguće je da se radi o dehidraciji. Pokušaj preko dana popiti postupno dvije litre vode, a svaku večer izmasirati nježno usne četkicom za zube. Ako to ne umanji suhoću usana, moguće je da se radi o laganom obliku neurodermitisa. 

Usne koje te svrbe

Ako te svrbe usne, to je često znak smetnji s krvotokom. Pazi dobro na to pojavljuje li se taj osjećaj na drugim dijelovima tijela. Ako da – odmah potraži savjet liječnika!

Plavkaste usne 

I plavkaste usne mogu biti znak loše cirkulacije te se često pojavljuju kod pušača. 

Možda vas zanima Ovaj dio tijela otkrit će ti koja ti boja ruža za usne najbolje odgovara – iznenadit ćeš se Rubrika Beauty Beauty

Popucali rubovi usana 

Ti bolni rubovi usana uglavnom su znak nedostatka hranjivih tvari. U tom slučaju će ti pomoći ujednačena prehrana. Pazi na to da jedeš puno povrća, bjelančevina i orašastih plodova. 

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": FRIZURA I ŠMINKA

 

 

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0