Life&style
Najbolji način čišćenja četke za usisivač

Sjajan trik zapalio internet: Ovo je najbolji i najjednostavniji način čišćenja četke za usisivač

  • Usisavači se mogu začepiti ako se stvari zaglave u crijevu ili u prepunom spremniku
  • Ali, većinu začepljenja lako je riješiti redovitim pražnjenjem usisavača
  • Kosa i razne strune prljavštine, međutim, imaju tendenciju omotati oko četke za usisavanje i mogu ograničiti njezino kretanje

Kad se prljava četka od usisavača potpuno ne prestane vrtjeti, čini usisavanje beskorisnim. Na prvi pogled moglo bi izgledati komplicirano raspetljati nered, ali ovisno o usisavaču, vjerojatno je lakše nego što misliš.

via GIPHY

 

Kako ukloniti četku usisavača

Najbolji način za čišćenje četke je uklanjanje. Nažalost, ne postoji univerzalni usisavač, tako da uklanjanje četke ovisi o marki usisavača. Kod nekih je potrebno ukloniti donju rešetku koja okružuje četku; drugi pak imaju prikladnu polugu za povlačenje ili gumb koji otvara pretinac sa strane kako bi uklonila četku za čišćenje. Većina modernih usisavača ima ovu mogućnost.

Možda vas zanima 3 genijalna trika u kućanstvu s usisavačem koja sigurno dosad nisi znala Rubrika Life&style Life&style

Kako očistiti zapetljani usisavač

Jednom kad ukloniš četku, čišćenje je prilično jednostavno, kao što ističe TikTok korisnik @ vaneamaro91. Uzmi dobre škare i reži po dužini četke, pazeći na čekinje kako ih slučajno ne bi odrezala. Nakon što kosa i zamršene čestice popuste, rukama razdvoji dijelove i očisti četku od otpadaka. 

@vaneamaro91

#DontSweatIt #cleaningtiktok #BiggerIsBetter #EnvisionGreatness #housekeeping #overthinking #asmr #satisfaction #cleaningtip

♬ Creative - SmiLE

Za dublje čišćenje možeš uzeti četku za čišćenje, deterdžent i malo bijelog octa. Nakon što ukloniš što je moguće više dlaka i prljavštine, potopi četku u toplu vodu pomiješanu s deterdžentom i četkom za čišćenje uđi u male dijelove kako bi razbila tvrdoglavu prljavštinu. 

Kad završiš, obriši razrijeđenim bijelim octom, što će ti pomoći dezinficirati četku i ukloniti prljavštinu koja je eventualno i dalje zalijepljena na čekinjama. Obriši krpom od mikrovlakana i provjeri je li četka potpuno suha prije ponovnog postavljanja. 

Usisavač smrdi? S ovim jednostavnim trikom riješit ćeš se neugodnog mirisa

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0