- Ljubitelji paprika pozor! Za vas imamo pravu pravu pravcatu jesensku deliciju koja izaziva zazubice
- Riječ je o pečenim paprikama punjenima mekanom govedinom, karameliziranim lukom i topljenim sirom
- Navedeni recept bit će dostatan za 4 osobe, a vrijeme njegove pripreme iznosi sat vremena
S dolaskom jesenitržnice i police s povrćem u trgovinama preplavile su paprike! Mnoge domaćice već su prionule spremanju zimnice, a ovu 'kraljicu jeseni' osim za sjajan ajvar, pečenje i salate možeš iskoristiti i kao idealnu namirnicu za kreiranje punjenih jela. Uz dobro nam poznatu inačicu punjene paprike s mljevenim mesom, tu je i ona pečena varijanta sa sirom. A jednu takvu inačicu otkrivamo ti u nastavku. Ovaj recept možda iziskuje malo našeg vremena i pažnje, ali je dobiveni rezultat uistinu je za prste polizati!
Sastojci:
500 g kratkih goveđih rebara
4 velike paprike babure
2 žuta luka
2 režnja češnjaka
12 kriški topljivog sira
2 žlice biljnog ulja
2 žlice soli
1/2 žlice mljevenog papra
Priprema:
Kratka goveđa rebra stavi u zamrzivač na sat vremena, a u međuvremenu pripremi paprike. Izreži ih po dužini te očisti unutrašnjost, no ostavi peteljku. Stavi grijati zasoljenu vodu, a kada ona proključa u nju stavi paprike na dvije minute kako bi se blanširale. Po isteku tog vremena izvadi ih iz vode te ostavi da se ohlade i osuše. Nasjeckaj luk, češnjak i 4 kriške sir na komadiće. Goveđa rebra izvadi iz zamrzivača i nareži na tanke ploške.
U tavu dodaj ulje, a kada se ono ugrije ubaci narezanu govedinu, češnjak te sol i papar po želji. Kuhaj miješajući naredne 3-4 minute dok govedina dodatno ne omekša. Smanji vatru, dodaj luk i prstohvat soli te ostavi da se krčka narednih 20 minuta, uz povremeno lagano miješanje.
Dobro osušene paprike ispeci u pećnici koja je prethodno zagrijana na 200°C. Znat ćeš da su gotove u onom trenutku kada poprime tamnu boju, odnosno djeluju zagoreno. Tada ih izvadi i napuni prethodno spravljenom smjesom na vrh koje ćeš postaviti preostale kriške sira. Napunjene paprike vrati na 2-3 minute u pećnicu kako bi se sir u potpunosti otopio. I to je to, idealni jesenski ručak je spreman!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.