Life&style

Sezona paprika je na vrhuncu! One zapečene sa sirom su uistinu za prste polizati

  • Ljubitelji paprika pozor! Za vas imamo pravu pravu pravcatu jesensku deliciju koja izaziva zazubice
  • Riječ je o pečenim paprikama punjenima mekanom govedinom, karameliziranim lukom i topljenim sirom
  • Navedeni recept bit će dostatan za 4 osobe, a vrijeme njegove pripreme iznosi sat vremena

S dolaskom jesenitržnice i police s povrćem u trgovinama preplavile su paprike! Mnoge domaćice već su prionule spremanju zimnice, a ovu 'kraljicu jeseni' osim za sjajan ajvar, pečenje i salate možeš iskoristiti i kao idealnu namirnicu za kreiranje punjenih jela. Uz dobro nam poznatu inačicu punjene paprike s mljevenim mesom, tu je i ona pečena varijanta sa sirom. A jednu takvu inačicu otkrivamo ti u nastavku. Ovaj recept možda iziskuje malo našeg vremena i pažnje, ali je dobiveni rezultat uistinu je za prste polizati!

Možda vas zanima Ove stvari u kući prljavije su od wc školjke, za jednu ne možemo vjerovati Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram

Možda vas zanima Crvena, zelena ili žuta paprika? Jedna od njih je najzdravija - znaš li koja? Rubrika Life&style Life&style

Sastojci:

500 g kratkih goveđih rebara

4 velike paprike babure

2 žuta luka

2 režnja češnjaka

12 kriški topljivog sira

2 žlice biljnog ulja

2 žlice soli

1/2 žlice mljevenog papra

Možda vas zanima Mljevena crvena paprika čini čuda u našem tijelu: evo 7 razloga zašto je jesti što češće Rubrika Life&style Life&style

Priprema:

Kratka goveđa rebra stavi u zamrzivač na sat vremena, a u međuvremenu pripremi paprike. Izreži ih po dužini te očisti unutrašnjost, no ostavi peteljku. Stavi grijati zasoljenu vodu, a kada ona proključa u nju stavi paprike na dvije minute kako bi se blanširale. Po isteku tog vremena izvadi ih iz vode te ostavi da se ohlade i osuše. Nasjeckaj luk, češnjak i 4  kriške sir na komadiće. Goveđa rebra izvadi iz zamrzivača i nareži na tanke ploške.

U tavu dodaj ulje, a kada se ono ugrije ubaci narezanu govedinu, češnjak te sol i papar po želji. Kuhaj miješajući naredne 3-4 minute dok govedina dodatno ne omekša. Smanji vatru, dodaj luk i prstohvat soli te ostavi da se krčka narednih 20 minuta, uz povremeno lagano miješanje.

 | Autor: Pinterest/Jason Rampe Pinterest/Jason Rampe

Dobro osušene paprike ispeci u pećnici koja je prethodno zagrijana na 200°C. Znat ćeš da su gotove u onom trenutku kada poprime tamnu boju, odnosno djeluju zagoreno. Tada ih izvadi i napuni prethodno spravljenom smjesom na vrh koje ćeš postaviti preostale kriške sira. Napunjene paprike vrati na 2-3 minute u pećnicu kako bi se sir u potpunosti otopio. I to je to, idealni jesenski ručak je spreman!

Photo: Pinterest/Jason Rampe
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    nemado dobrih paprika