- Ljeti gotovo nitko ne želi provoditi sate u kuhinji - iznad vruće ploče za kuhanje, ili ispred usijane pećnice
- Dakle, potrebna je osvježavajuća alternativa odnosno ručak koji se brzo priprema
- Ova salata po receptu Jamiea Olivera idealno je ljetno jelo – spravlja se brzo i lako, a preukusna je
Ljeti svi žudimo za laganim jelima koja ne opterećuju organizam, ali i za jelima za koja nam ne treba puno vremena za vrućim štednjakom ili pećnicom. Idealno rješenje? Salata od tjestenine! Možeš uživati u njoj dok je mlaka ili hladna i lako je pripremiti večer prije, na primjer, za uživanje sljedeći dan ili za ručak na poslu.
Postoji puno recepata za salatu od tjestenine, ali možda nijedan nije tako jednostavan i pun dobrih hranjivih tvari kao Jamie Oliverova omiljena salata od tjestenine. Gotova je za deset minuta, ima jednostavan popis sastojaka i impresionira mediteranskim okusom. Svakako je probaj!
Salata od tjestenine po receptu Jamieja Olivera
Sastojci:
• 300 g tjestenine
• 1 krastavac
• 500 g rajčice
• 30 g svježeg bosiljka
• 2 žlice maslinova ulja
• 1 žličica crvenog vinskog octa
• 125 g mladog špinata
• 80 g fete
• po želji: 1 čili papričica
Priprema:
1. Skuhaj tjesteninu u loncu s kipućom slanom vodom prema uputama s pakiranja.
2. U međuvremenu grubo naribaj krastavac, iscijedi višak tekućine i stavi naribani krastavac u veliku zdjelu za salatu.
3. Prereži i nasjeckaj rajčice, odbacujući višak sjemenki, te ih dodaj u zdjelu.
4. Tanko nareži 2/3 listova bosiljka i (ako koristiš) nasitno nasjeckaj čili papričicu. Dodaj oboje smjesi krastavca i rajčice, dodaj 2 žlice maslinova ulja, zatim 1 žličicu crvenog vinskog octa i promiješaj.
5. Nakon što je tjestenina kuhana al dente, ocijedi je i isperi pod hladnom tekućom vodom, a zatim je dodaj u zdjelu i sve dobro promiješaj. Začini morskom soli i crnim paprom.
6. Posloži oprani mladi špinat na tanjur (ili dno posude u kojoj ručak nosiš na posao) i na vrh rasporedi salatu od tjestenine. Pospi feta sirom i preostalom trećinom listova bosiljka.
Savjet: kako bi se okusi mogli razviti, Jamie Oliver preporučuje da se salata od tjestenine marinira u hladnjaku preko noći.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.