Life&style

S ovim kombinacijama namirnica lakše ćeš izgubiti pokoji kilogram

  • Ruku na srce: koliko si već dijeta isprobala, a koje su se na kraju izjalovile?
  • Imamo novi trik za tebe. Kombinacijom pravih namirnica bit ćeš korak bliže do željene težine
  • Naravno, to nije jedini korak koji treba poduzeti...

Postoje namirnice koje harmoniziraju jako dobro sa svojim okusima, ali i kad je riječ o poticanju topljenja masnoća te konačno i gubitku težine. Otkrit ćemo ti o kojim je namirnicama riječ. 

Možda vas zanima Radiš li i ti ovu veliku pogrešku tijekom umivanja? Možda je vrijeme da promijeniš naviku Rubrika Beauty Beauty

1. Bobičasto voće 

Jogurt i bobice 

Kombinacija kalcija i vitamina D znatno smanjuje nakupljanje masnoće. K tome još treba dodati i balastne tvari iz bobica - koje potiču izmjenu tvari te nas dugo drže sitima. To je izvrsna kombinacija za doručak ili poslijepodnevni obrok. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Orasi i bobice 

Balastne tvari iz bobica potiču rad zdravih bakterija u crijevima te proizvodnju jedne masne kiseline koja smanjuje upale u tijelu. Kombinacija bobičastog voća i višestruko nezasićenih masnih kiselina iz oraha poboljšavaju izmjenu tvari u organizmu te se brinu za to da se nakuplja manje masti. 

Možda vas zanima Intervalni post za početnike: metoda 12/12 se pokazala manje zahtjevnom Rubrika Life&style Life&style

2. Cimet 

Kava i cimet 

Cimet gotovo pa nema kalorija, a kavi daje fenomenalnu aromu. Osim toga, cimet je začin bogat antioksidansima te smanjuje nakupljanje masnoće na trbuhu. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

3. Limun

Bijeli čaj i limun

Bijeli čaj pospješuje razgradnju masti te blokira nastanak masnih stanica. Osim toga, čaj je bogat antioksidansima koji masnoću brzo pretvaraju u energiju. Vitamin C iz pola limuna dovoljan je da ubrza kurenje masnoće za 25 posto! 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

4. Špinat 

Špinat i banane 

Banane, osobito ako su malo zelene, bogate su određenim škrobom koji daje osjećaj sitosti te otežava probavu. Zbog toga tijelo mora jače raditi da probavi jelo, a time se potiče izgaranje masnoće i smanjuje se masnoća na trbuhu. Banane su bogate i kalijem koji pomaže kod nadutosti. Dakle, smoothie od banana i špinata će te zasititi, ali i potaknuti izgaranje masnoća. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Možda vas zanima S ovim kratkim, ali vrlo učinkovitim vježbama brzo ćeš skinuti masnoću sa trbuha Rubrika Life&style Life&style

5. Riba 

Losos i češnjak 

Losos je bogat izvor omega-3 masnih kiselina, bjelančevina koje izgrađuju mišiće te smanjuje upalne procese u tijelu. Što više mišića imaš, bolje funkcionira izmjena tvari. Kombiniraj lososa sa češnjakom – aktiviraju se enzimi u jetrima, potiče izmjena tvari te objavljuje rat dosadnom špeku na trbuhu. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0