Beauty

Radiš li i ti ovu veliku pogrešku tijekom umivanja? Možda je vrijeme da promijeniš naviku

Temeljita, pravilna i redovita njega lica važan je dio svakodnevne beauty rutine, no jesi li znala da čak i umivanjem štetimo okolišu ako ne kontroliramo potrošnju vode? Evo na što još trebaš obratiti pozornost

Svi želimo dati svoj doprinos planeti, a ako želimo mijenjati svijet na bolje, prvo moramo promijeniti sebe. Drugim riječima, svjesnim odabirom proizvoda i navikama koje čuvaju okoliš možemo značajno pridonijeti očuvanju prirode u svim oblicima. To se odnosi i na svakodnevnu beauty rutinu koja, ako nismo dovoljno pažljivi, može imati negativan utjecaj na prirodu. U nastavku ti donosimo pet jednostavnih koraka u njezi lica kojima ćeš rutinu njege kože učiniti ekološki prihvatljivijom: 

1. Smanji potrošnju vode

Kvalitetno i redovito umivanje ujutro i navečer iznimno je važno za zdrav i lijep izgled kože, no jesi li znala da čak i umivanjem štetimo okolišu ako ne kontroliramo potrošnju vode? Puno ćeš učiniti ako zatvoriš slavinu prilikom nanošenja proizvoda za umivanje, a zatim je ponovno uključiš za ispiranje. Također, zatvaraj vodu dok sapunaš ruke i pereš zube.

2. Biraj ekološki prihvatljive proizvode

Kad odaberemo kozmetičke proizvode koji su ekološki prihvatljiviji, možemo umanjiti naš negativni utjecaj, a pritom biti nježni prema našoj koži. Marke proizvoda za njegu lica poput Simple obvezuju su podržati te na tvom putu ekološke rutine njege kože pa ne moraš birati između njege kože i brige za planet!

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

3. Koristi plastične boce od reciklirane plastike (PCR)

Kako bi pomogla u očuvanju okoliša, biraj kozmetičke proizvode pakiranje u plastičnim bocama od reciklirane plastike. Primjerice, Simple micelarne vode dolaze u 100% recikliranim plastičnim bocama. Ove boce možeš razaznati jer su sivkaste boje zbog reciklirane plastike u njima. Ne samo da su nježne prema planeti već i prema koži jer su bez umjetnih parfema, boja, alkohola ili drugih potencijalnih iritansa. To znači da možeš biti dobra prema svojoj koži i dobra prema planeti. Hoćeš li i ti napraviti promjenu?

4. U svoju beauty rutinu uvrsti biorazgradive maramice i maske za lice

Odlaganje maramica za čišćenje lica i maski u maramici može negativno utjecati na okoliš. Zato su tu Simple biorazgradive maramice i maske za lice koje su dio palete ekološki prihvatljivih proizvoda za njegu lica jer su izrađene od mekanih obnovljivih biljnih vlakana i održive drvne pulpe koje se razgrađuju u uvjetima kompostiranja.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

5. Izbjegavaj jednokratne proizvode za njegu lica

Nisu samo proizvodi i ambalaža oni koji utječu na planet, već i ono što koristiš za njihovu primjenu. Govorimo o ekološkim dodacima za njegu kože! Višestruko perive pamučne blazinice pametna su alternativa jednokratnim kozmetičkim alatima. Dobre su za tvoj budžet i mogu ti pomoći da budeš nježnija prema planeti. Postoji jednostavan način da paziš na okoliš kada trebaš kupiti nešto novo za svoju zalihu njege lica; tri R (reuse, reduce, recycle): ponovna upotreba, smanjenje, recikliranje. Odabir ekoloških proizvoda za uljepšavanje znači odlučiti biti nježniji prema planeti. Odaberi nježnost, odaberi Simple! 

I BIPA brine za okoliš

Očuvanje okoliša i održivo poslovanje temelj su razvojnih planova za brojne multinacionalne i domaće kompanije, a trend je i ove godine uspješno nastavila BIPA. Već u veljači u svim BIPA poslovnicama biorazgradive vrećice u potpunosti su zamijenile plastične, za koje je znanstveno dokazano da su jedan od glavnih uzroka zagađivanja diljem planeta. Kao ekološka alternativa kupcima su također ponuđene platnene vrećice u dvije veličine, po promotivnim cijenama od 9,90 kn za manju i 14,90 kn za veću vrećicu. 

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Briga za okoliš sve je više prepoznatljiva i u ponudi na policama BIPE, koja se kontinuirano okreće proizvodima održivog sastava i porijekla. Udio "zelene police" u prvih šest mjeseci ove godine porastao je za oko 30 posto u odnosu na godinu prije te potvrdio kako su kupci prepoznali inicijative BIPE za odgovornijim pristupom i promjenom načina ponašanja svih subjekata u lancu, od proizvođača do krajnjih korisnika.

U razdoblju od 12.-25.11.2020 za kupnju jednog Simple proizvoda čekaju te pokloni: Kind to Skin micelarna voda 50 ml, kartica s tri Simple savjeta za očuvanje okoliša te Simple&Bipa eko papirnata vrećica.  

Photo: Guliver/Shutterstock