Life&style

S ovim brzim trikom će svaka tvoja sobna biljka dobiti savršenu količinu vode

  • Više je uvijek bolje? 
  • Ne i kod biljaka! Nije dobro ako se previše zalijevaju
  • S ovim trikom kod zalijevanja ćeš (gotovo) uvijek dati biljkama točno potrebnu količinu vode 

Iz straha da se omiljena sobna biljka ne osuši, mnogi hobi vrtlari su skloni zalijevati je (pre)često ili s previše vode. Posljedica: listovi vise i promijene boju, a u najgorem slučaju otpadnu ili se čak na zemlji počnu pojavljivati gljivice. Kako se to može spriječiti?

Možda vas zanima Isprobaj nešto novo, ove biljke idealne su za ukras u kupaonici Rubrika Life&style Life&style

Zaboravi na zaljevaču! 

Kako bi biljke uzele vode koliko im doista treba, pomaže kockica leda koju jednostavno staviš na zemlju za cvijeće (najbolje na rub teglice). Zvuči čudno, ali je zapravo sasvim logično: dok se kockica leda polako i jednakomjerno rastapa na sobnoj temperaturi, biljka postupeno može uzimati vodu te je isključena mogućnost da je previše zaliješ. Ovisno o veličini biljke, preporučuje se koristiti jednu veliku kocku leda ili više manjih. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Friendly reminder: it's water your plants Wednesday! #icecubeplanttrick

A post shared by Mandi Holmes (@mandiholmes) on

Kod nježnih biljaka s tankim korijenom se ne preporučuje ovaj trik, jer biljka može stradati zbog hladnog šoka. Međutim, kod biljaka s debljim korijenom nema problema! I još jedan savjet: ovaj trik s kockicom leda ne funkcionira kad je vani temperatura ispod nule, a trebaš zaliti biljke na balkonu. Led će se presporo topiti i biljka neće dobiti dovoljno vode. 

Možda vas zanima Prozirni sukulenti nova su fora, ove dekorativne biljčice dom čine posebnim Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0